‘51-es körzet-USA’ kategória archívuma

Az 51-es körzet egy amerikai katonai bázis beceneve, amely Nevadában található, az Amerikai Egyesült Államok nyugati részén. A terület a Groom Lake nevű kiszáradt tóban terül el, melynek déli részén egy nagy területű titkos katonai repülőtér  van. A katonai bázis elsődleges célja a kísérleti repülőgépek és fegyverek tesztelése és fejlesztése.

Az 51-es körzet titkos jellegét a vitathatatlan kapcsolat adja a minősített légi kutatásokhoz, valamint a számos jelentések, melyek szokatlan égi jelenésekről számolnak be. Mindezek együttesen tették az 51-es körzetet a legtöbb modern UFO és összeesküvés-elméletek középpontjába.

A Groom tónál található ez a hatalmas titkos katonai bázis és repülőtér, amely kísérleti légi járművek és fegyverek fejlesztésével és tesztelésével foglalkozik. Körben magán katonai egyenruhás őrök védelmezik M-16-os fegyverekkel felszerelve. A bázis nem szerepel egyik publikus amerikai térképen sem. Halálos erőszak is engedélyezett mindazokkal szemben, akik megsértik a területét, vagy megkísérlik a behatolást.

Az amerikai kormány hivatalosan nem ismeri el a Groom Lake bázis létezését, de nem is tagadja. A szomszédos Nellis lőtérrel ellentétben a területet körülvevő részre polgári repülőknek és a legtöbb katonai repülőnek is tilos a berepülés. A területet radarállomások és földbe rejtett mozgásérzékelők őrzik – a hívatlan vendégeket helikopterek és fegyveres őrök fogadják. Ha véletlenül a Groom Lake körüli tiltott légtérbe repülne, még a Nellis lőtéren gyakorlatozó katonai pilótákat is hosszas faggatásnak vetnék alá a katonai hírszerzés ügynökei.

Maga a bázis az amerikai kormány egyetlen térképen sem szerepel.

Az amerikai földmérési hivatal, a USGS topográfiai térképein csak a rég elhagyatott Groom-bánya szerepel. A polgári repülés térképein a terület egy hatalmas tiltott zóna, melyet a Nellis lőtér részeként tüntetnek fel.

Bár hivatalosan már feloldották a titkosítás alól a Corona kémműhold által készített fényképeket, az 1960-as években készült negatívokból a kérdéses területet kivágták. A USGS Terra nyilvános hozzáférésű műholdképeit 2004-ben eltávolíttatták a webszerverekről . Nem amerikai forrásból származó képek azonban továbbra is cenzúrázatlan formában érhetők el – többek között ilyen a nagy felbontású orosz műholdak képe, illetve a kereskedelmi rendeltetésű IKONOS és Landsat műholdak képei is. Ezek a képek az interneten könnyen fellelhetők.

a

Kategória