‘A kétfejű lány’ kategória archívuma

Évek óta megfejtetlen rejtély a kétfejű lányé. Pontosabban kétfejű lányokról kell szólnunk, hiszen Abigail és Brittany Hansen két teljesen külön álló egyéniség, ám sziámi ikrek, akik a természet szeszélye miatt látszólag egyetlen testtel rendelkeznek.

Látszólag. Ugyanis mindegyik leány a közös medencecsontból kinövő saját gerincoszloppal, saját tüdővel, saját szívvel és gyomorral, valamint epehólyaggal rendelkezik.
Két mellkasuk és két fejük van, ellenben egy a vastagbelük, vékonybelük, medencéjük és a veséjük. A női nemi szerveken is osztoznak. Közös a vérkeringésük, a májuk, ellenben három veséjük van. Ehhez járul még fejenként egy-egy mell, kéz és láb a megfelelő oldalon, ám mivel az idegrendszerűk csak részben közös, valóságos csoda, hogy a két lány milyen összhangban képes koordinálni mozgását.
Ha Abbe-t megcsiklandozzák, Britty nem érezi, kivéve egy szűk részt a hátukon, ahol osztoznak az érzésekben. Külön éhesek és külön van vizelési ingerük is.
Eddig összesen négy kétfejű sziámi ikerpár élte túl az első évet. A közös test jobbján élő Abigail és bal oldali testvére, Britanny Minnesota (USA) államban születtek 1990. március 7-én.
Jelenleg a 300 lakosú faluban Carverben élnek, ahol már teljesen megszokták különös fogyatékosságukat. Nyíltszívű, barátságos, értelmes ikerpárnak tartják őket. Abigail kedvenc tantárgya a matematika. Kedvenc színe a kék, kedvenc étele a sajtos pizza, de nem szereti a tejet. Sokat alszik. Mivel testvére allergiás az antibiotikumokra, ő veszi be az orvosságot, ha Britanny beteg.
Nagyon érdekli a fogorvosi szakma, továbbá a tanítónői és az énekesnői pálya is, amelyek a testvérét szintén vonzzák.
Britany a tanítónői vagy énekesnői pályán kívül azonban inkább pilótanő szeretne lenni.
Kedvenc tantárgyai a művészet, a festés, az olvasás. Legkedvesebb színe a rózsaszín, és testvérével ellentétben ő szereti a tejet. Ő a viccesebb kettőjük közül, és rajong a színes hajért és a szokatlan kalapokért.
Természetesen orvosi felügyelet mellett nőttek fel, és 10 éves korukban egy gerinckorrekciós műtéten kellett átesniük, mert fennállt a veszélye, hogy mellkasuk összenyomódik, és megfulladhatnak.
Annak ellenére, hogy mindegyikük csak egy kezet és egy lábat irányíthat, teljesen tökéletesen mozognak, és már 15 hónaposan jártak, annak ellenére, hogy soha senki nem mutatta meg nekik, hogyan kell. Ellenben ha külön irányba akartak menni, akkor egy helyben köröztek.
Ma már teljes az összhang közöttük. Ugyanúgy futnak, sportolnak, röplabdáznak, úsznak, zongoráznak, kerékpároznak, lovagolnak, futballoznak, mint osztálytársaik.
Mivel két gerincvelőjük és két idegrendszerük van, senki sem tudja, miként képesek mozgásukat és önálló egyensúlyérzéküket összehangolni, vagy például miként koordinálják a tapsolást.
S, hogy mindezt tetézzék, a lányok tizenhat éves korukban megtanultak autót vezetni! Elmondásuk szerint Abigail irányítja a pedált és a sebességváltót, míg Britanny a kormányt.
A 22 esztendős, szellemileg teljesen egészséges lányok teste is tökéletesen fejlődik. Olyan terveik vannak, mint bármelyik hasonló korú lánynak. Szerelemre és kisbabára vágynak, sőt gyereket szeretnének.
Persze kérdés, hogy a közös anyaméhben kié lesz a petesejt? Vajon mindkettőjüknek képződik petesejtje, váltakozva, vagy csak az egyik leánynak? Bár magával a szexszel elvileg nem lehet probléma, de mi történik akkor, ha esetleg nem egyezik majd meg az ízlésük a fiúk terén? Persze ez már az ő dolguk! Legfeljebb körbe-körbe járnak…
a

Kategória