‘A kezek gyógyítása’ kategória archívuma

Van-e a kéznek gyógyító ereje??

Igen, de ebben hinni is kell! Mindenki, akinek valamije fáj,ösztönösen ráteszi beteg testrészére a kezét. Mindegyik anya a kezével hűsíti gyermeke lázas fejét, és a hasfájós csecsemő hasát is a kezével simogatja.
Gondoljunk az ősrégi kifejezésre “kezelés”, ahol szintén a kéz a gyógyítóeszköz. Az orvosok is először a kezükkel vizsgálják meg a beteget, mielőtt bármilyen orvosi eszközt vennének elő. Az én időmben az orvosok a pulzust a kezükkel mérték, és a testemet is végigtapogatták, hogy rájöjjenek, mi fáj.
A bibliában is a szentek a kezüket tették a betegek feje fölé, hogy megmentsék őket a földi gyötrelmektől.
Láttál már “Kirlian-fotót”, vagyis energiatér fotót? Ezeken a fotókon látható a kéz környékén a különösen nagy energiatér. Az idegrendszer végződései is megtalálhatóak a kéz felületén, és az energia vonalak különösen aktívak a kézujjainak a végén.
Az energiateret érzékelheted te is a kezeden, ha a két kezed ujjait gyengéden egymáshoz érinted. Egy rövid időn belül érezni fogsz egy kellemetlen bizsergést, és úgy érzed, gyorsan szét kell venni ujjaidat. Teljesen mást érzel, ha a tenyered érinted össze, mintha imádkoznál. Ekkor nem zárod az energia szabad kiáramlását.Tegyük tehát ismét a kezünket a gyógyítás eszközévé!
Az energia áramoltatás
Az energiavonalak áramoltatása, mint ahogy ma is alkalmazzák, tapasztalatokon alapszik, melyet Jin Shin Jyutsu tanít.

A kéz mint a gyógyítás eszköze

Csakrákat, energiaközpontokat a test több pontján találhatunk. Csakrák vannak a tenyerek közepén, de kisebb csakrák helyezkednek el az ujjhegyeknél is. Ezek mérete, tevékenysége, ereje különböző tényezőktől függ. Ezek közül az egyik a finom csatornák tisztasága, átjárhatóvá tétele. Ezek a finom csatornák, nadik szállítják az életerőt, amit a kézcsakrákon keresztül bármelyik szervbe (saját vagy más testbe) irányítani tudunk.

Az ősi egyiptomiak a kézből kisugárzott erőt Sa-angh-nak (élettel töltöttnek nevezték). A múlt leghíresebb misztikus testvériségei gyógyításra használták a kézből, ujjhegyekből áradó különböző polaritású életenergiát.

Az Egyiptomban élő terapeuták, a Holt-tenger partjainál tevékenykedő esszénusok, a nyugati okkultisták, Paracelsus és Mesmer is gyógyító célokra fordították a Sa-angh-ot. A görögök cheirourgos-nak (kéz-munkásnak) hívták a kézzel gyógyító embereket, de azokat is, akik kezük ereje által gyógyultak meg.

 A kínai orvosok ősidők óta a diagnosztizálás eszközének tartják a kezeket. A tenyérből és ujjhegyekből áradó sugárzó energia erősségét érzékelik, s a pulzus megfigyelése és az energiahiányos területek feltérképezése után látnak hozzá a szervek gyógyításához.

Az alternatív gyógyászat sok rendszere alkalmazza a kezeket, az akupresszura, shiatsu, csakragyógyítás, reiki, Rózsakeresztes kontakt-gyógyítás, kézrátételes gyógyítás, masszázsok. A reflexológia tudományát az ősi taoista orvosok és alkimista gyógyítók terjesztették el.

Az ember az univerzum visszatükröződése, így minden testrészén nemcsak a többi testrészének a lenyomatát hordozza, hanem a vele analógiában álló bolygó, angyali rend és őseszme rezgését is.

Közel 150 betegségre (influenza, nátha, emésztési zavarok, allergia, alacsony és magas vérnyomás, aranyér, agyi keringési zavarok, bőr öregedése, depresszió, epehólyag-gyulladás, fülgyulladás, gyomorgörcs, hajhullás, köszvény, impotencia, puffadásérzet, zsíranyagcsere-zavarok, szembetegségek, székrekedés, szívritmuszavarok, hátfájás,szédülés, pszichoszomatikus betegségek, stressz, migrén, menstruációs zavarok stb.) alkalmazható gyógyító mudrák.

Hatékonyan kiegészítik az orvosi kezelést.

A mudrák csodálatos orvosságok, sok betegségben azonnali megkönnyebbülést, vagy végleges gyógyulást hoznak.

 

a

Kategória