‘A Lalaurie-ház New Orleans USA’ kategória archívuma

A Royal Street 1140. szám alatt álló Lalaurie-házat, melyet 150 éven keresztül több generáció lakott, a mai napig New Orleans legrémisztőbb helyeként tartják számon.

Itt élt ugyanis a 18. században Madame Lalaurie, kinek édesanyja egy rabszolgalázadás során vesztette életét, ami mérhetetlen dühöt táplált a nőben rabszolgái irányában.

A hidegvérű, feltehetően őrült asszony a legenda szerint hozzávetőlegesen száz fekete rabszolgát kínzott, csonkított és ölt meg brutális módon.

Amikor egy alkalommal tűz ütött ki a konyhában – amit a szóbeszéd szerint a szakács gyújtott, hogy véget vessen a szörnyűségeknek -, fény derült a kínzásokra, minek következtében a család Párizsba menekült.

Az épület ma is áll, az azóta eltelt évek alatt pedig egyre félelmetesebb hírnevet szerzett magának, sokan állították ugyanis, hogy gyötrelmes sikolyokat hallottak, és rabszolgákat láttak az udvarban és az erkélyen, egy nőt pedig csaknem halálra rémisztett egy elegáns estélyibe öltözött hölgy alakja, aki elmondása szerint fölé hajolt.

Többek szerint az őrült nő démoni szelleme máig ott kísért, egy másik legenda pedig azt állítja, hogy az üresen álló házba csavargók tértek be éjszakára, akikről soha többé nem hallottak.


Az épületet később bárrá, majd bútorüzletté alakították át, 2007-ben pedig Nicolas Cage vásárolta meg, aki saját bevallása szerint gyakran jár ide vacsorázni barátaival, ám soha nem marad ott senki éjszakára, a helytől ugyanis mindenki tart.

Kívülről azonban bárki megnézheti a házat, sőt, még az ablakokon is beleshet, ugyanis nem egy elzárt birtokon, hanem egy New Orleans-i utcasarkon található.

a

Kategória