‘A legnagyobb faház a világon’ kategória archívuma

A világ legnagyobb faháza egy Crossville-ben élő miniszter, Horace Burgess tulajdonában áll. A fából készült épület majdnem 32 méter magas, melyet egy 25 méter magas, 3,5 méter átmérőjű élő fehér tölgy támaszt.

A hatalmas erődszerű épületet ezen kívül további 6 másik fa is tartja. A faház 80 szobával, valamint több tucat tornáccal és lépcsőházzal rendelkezik, 10 emeletes, és nagyjából 2500-3000 m2-es a területe.

Mára igazi turistalátványossággá vált, és az ország minden tájáról érkeztek már kíváncsi utazók, akik megcsodálták a különleges építményt, hetente körülbelül 400-500-an keresik fel.

Burgess miniszter 1993 óta építi a házat, állítása szerint mikor imádkozott Isten szólt hozzá, és azt mondat neki, hogy építsen egy kizárólag fából készült házat. Azóta egyfolytában a házán dolgozik, melyet még mindig nem fejezett be.

Horace Burgess háza hamarosan a Guinness Rekordok könyvébe kerül, de előtte pontosan meg kell mérni a ház minden centiméterét, ezután hitelesíthetik a világrekordot.

A tulajdonos azt is megígérte, hogy mindenképp tovább építi a házat, ha esetleg a leghatalmasabb faház címe veszélybe kerülne.

 

 

 

 

 

a

Kategória