‘A Loretto kápolna lépcsője Santa Fé New Mexico USA.’ kategória archívuma

Egy több mint 130 éves csoda, mely több mint 250 000 látogatót vonz magához évente. E látnivaló nem más, mint a Loretto Kápolna és ezt a kápolnát a „csoda lépcsője” különbözteti meg a többitől.

A lépcsőt egy idegen építette fel csupán egy nap alatt. Mi ebben az érdekes? Az építés módjáról még mindig vitatkoznak tudósok, sőt már az egész történet úgy hangzik, mintha a lépcsőt maga Szent József építette volna fel.

A kápolna a XIX. században épült, és amikor elkészült, a szerzetesek akkor vették észre, hogy nincsen lépcsőfeljárat a templomkórusnak fenntartott emelvényhez. A szerzetesek egykor 9 napig imádkoztak Szent Józsefhez, tudván, hogy ő ács volt.

Az utolsó nap egy idegen kopogtatott az ajtón, mondván, hogy ő ács, és meg fogja építeni a lépcsőt. Az ács egy nap alatt egyedül építette fel a szerkezetet, de senki sem érti, hogyan tud egyáltalán állva maradni mindenféle támasz nélkül.

Az ács egyáltalán nem használt szeget, vagy enyvet. Dolgát elvégezve nyomtalanul eltűnt, még munkabérre sem tartott igényt.

Azóta a városban úgy rémlik, hogy az ács maga Szent József volt, akit Jézus küldött a szerzetesek megsegítésére. Csodának vélik, és azóta a leghíresebb zarándokhelyek egyike lett.

 

 

 

 

a

Kategória