‘A mezítlábas park’ kategória archívuma

A Mezítlábas park egy érdekesen kialakított park ahol arra biztatnak minket, hogy vegyük le a cipőt és mezítláb sétáljunk végig egy tematikus útvonalon.

21 féle járófelületen szerezhetünk tapasztalatot a talpi érzékelésből.

Egy szakaszon érdes bazalt kövek jelentenek kihívást, másutt süppedős tőzegben hagyhatjuk ott lábunk nyomát, vagy ha kedvünk van bebátorkodhatunk a patakba is, érzékelhetünk itt a hűvöset, vagy éppen a napsütötte domboldalon a téglaburkolat melegségét. Megtapasztalhatjuk milyen nehéz egy hosszában hasított, sima fafelületen egy dombocskára feljutni, és mennyiben változik a helyzet, ha keresztbe fektetett hasábokon próbáljuk meg ugyanezt. Az egyensúlyozás képessége is rendre próbára kerül.

Alkalmunk lesz megfigyelni, hogy testtartásunk is megváltozik cipő nélkül, a kezdeti bizonytalan lépések 25-30 perc elteltével a sétaút végén, magabiztos természetes járássá változnak. Talán magasabbak is lettünk ennyi idő alatt? Tény, hogy a mezítláb járás összetettebb izommunkát kíván meg mintha ezt cipőben tennénk, jótékony hatással van testtartásunkra.

Jó móka, hasznos kikapcsolódás lehet kicsinek és nagynak, egy kellemes családi program.

A járófelületek mellett elhelyezett tájékoztató táblákról kapunk információt a burkolatokról, annak tulajdonságairól.

A Mezítlábas parkot Fejér megyében Tabajdon – 45 km távolságra Budapesttől – lehet felkeresni, a bejárat rögtön a falu közepén, a híd és Nepomuki Szent János szobra mellett van. Ingyenesen látogatható.

a

Kategória