‘A Pilis titka-Magyarország’ kategória archívuma

 

Mi magyarok sem maradtunk talány nélkül. Történeteink nemzetünk bátor, csodálatos tetteket véghezvivő alakjairól, azok dicsőséges visszatéréséről suttognak. A Pilis hegység máig nem fedte fel titkait, de valószínűleg nem véletlenül volt szakrális helye a táltosoknak.

Szántai Lajos magyarságkutató szerint az ősi magyar nyelvben a magánhangzók gyakran cserélődtek, a Pilis ezért tulajdonképpen pólust jelentett, a Földanya pólusát. A Pilis hegység majdnem szabályos szív formát képez, középpontjában pedig Dobogókő van. A hagyomány szerint Nagyboldogasszony ünnepén, ha fejünket ráhajtjuk valamelyik nagyobb kőre, érezhetjük és hallhatjuk a Földanya szívének dobogását. A hegység – így a legenda – piramist takar, melyben elrejtőzve ősmagyar vezérek alusszák álmukat, várva a felébredést.

Hogy mi az igazság, nem tudjuk, de sokak beszámolója szerint a Pilis gyógyító, energetizáló hatása erősen érezhető. Ez a terület egyike az úgynevezett “erőhelyeknek”. Nemcsak természeti szépsége okán, de testi-lelki töltekezésünk miatt is érdemes felkeresni.

a

Kategória