‘Akupunktúra’ kategória archívuma

Mikor már 10 éve küzdöttem egy bizonyos fajta hátfájással és jártam kuruzslótól kezdve orvosig, csontkovácsot sem kihagyva, kezdtem feladni a reményt, hogy valaha elmúlik ez a fájdalom.

Aztán kijöttem Angliába, már lassan 4 éve itt élek, dolgozom, jelenleg főállású anyaként vagyok imádva 12 hetes Fiunk és a Párom által 🙂

Amikor már annyira fájt a hátam, hogy a földön éjszakáztam a hálóban, mert úgy még valahogy el tudtam viselni a fájdalmat, akkor jutott eszembe, hogy mintha láttam volna egy természetgyógyászt a városban. Másnap meg is kerestem.

A hölgy egy kínai nemzetiségű, szülőhelyén anno orvosként dolgozott.Elmondtam, hogy fáj a hátam, kitöltetett velem egy egész regénnyi hosszú regisztrációt magamról, betegségeimről, majd közölte, 6 alkalom és semmi bajom….

Gondoltam, mit veszíthetek? Aztán a 2-ik alkalom után enyhült a fájdalom a felére, majd a 3-ik alkalommal teljesen megszűnt. 5x voltam nála akupunktúrás kezelésen, amit köpölyözéssel “kevert” és annyira eltűnt a fájdalom, hogy azóta csak 1x kezdett el “fájdogálni” a hátam, terhességem elején.Akkor is elmentem hozzá és a terhességemre való tekintettel egy gyengébb kezeléssel elmulasztotta .Azóta pedig köszönöm jól vagyok és hiszek az akupunktúrában. 🙂

Az akupunktúra vizsgálata:

Tűszúrásos gyógymód, a több ezer éves kínai orvoslás egyik ága. A nyugati orvostudomány csak a múlt század második fe­lében kezdte tudományos  alapossággal megismerni és gyógyászati alkalma­zását lehetővé tenni. Magyarországon is csak 1989 óta engedélyezett hivata­los gyógymód. A számos vizsgálat ellenére hatásmechanizmusának termé­szettudományos alapjai mind a mai napig nem teljesen ismertek. Ezért valódi hatékonyságában sokan kételkednek, illetve hatását a placebo-jelen­séggel magyarázzák. A kérdés eldöntéséhez fontos támpont lehet a berlini Charité Klinika 2005. április 20-án nyilvánosságra hozott jelentése, amely minden idők legalaposabb, 4 éven át tartó felmérésének tanulságait foglalja össze. 13 ezer orvos 360 ezer betegen végzett 3 millió kezelését elemezték hétféle betegség esetében, és összevetették az akupunktúrás kezelést nem kapó kontrollcsoportok eredményeivel. Kiderült, hogy az allergiások  90%-a a kezelés után hat hónappal is lényegesen jobban érezte magát, de a fejfájósok és a gerincbántalmakban szenvedők közül is négyből három ugyanezt mondta magáról. Még ennél is jobb hatásfokkal gyógyultak a térdízületi fájdalmak (85%), az asztma (82%) és a menstruációs fájdalmak miatt kezeltek (85%). A tanulmány meglepő megállapítása, hogy a módszer akkor is hatásos, ha a tűket nem a kínai orvoslás által előírt pontokba szúrják. A felmérés alapján tehát az akupunktúra tartós életminőség-javulást eredményez.

a

Kategória