‘Ashikaga Virág Park-Japán’ kategória archívuma

A legjobb hely, hogy csodás akácokat lássunk az “Ashikaga Flower Park”, Ashikaga városában, mely Tokyo-tól 80 km-re északra található. A park meghatározó fái a kék, fehér, rózsaszín fuji és az aranyeső, japánul kingusari vagy más néven a sárga akác.

A csodás park több mint 1000 m2 területű. A virág parkot bejárva találkozhatunk esernyő formájú 100 éves fákkal, egy 80 méteres alagúttal mely a fák alatt vezet. A park május első két hetében borul teljesen virágba.

 

 

a

A japánok imádják a virágokat és az egyik kedvencük a lilaakác, de ezzel sokan vagyunk így.  A japán emberek az akácot Fuji-nak hívják, szerintük ez az egyik legrégebbi növény, amelyről a Manyoshu-ban, “Collection of Ten Thousand Leaves” a japán költészet egyik legrégebbi gyűjteményében több helyen is említést tesznek. (759 körül)
A legjobb hely, hogy csodás akácokat lássunk az “Ashikaga Flower Park”, Ashikaga városban, mely Tokiótól 80 km-re északra található.  A park meghatározó fái a kék, fehér, rózsaszín fuji és az aranyeső (japánul: kingusari), más néven a sárga akác. A csodás park több mint 1000m2 területű. A parkot bejárva találkozhatunk esernyő formájú 100 éves fákkal, egy 80 méteres alagúttal mely a fák alatt vezet. Ahhoz, hogy az alagút teljes legyen még néhány évet várni kell a sárga akácra. A park május első két hetében borul teljesen virágba.

 

 

 

 

 

a

Kategória