‘Atlantiszi ősemberek’ kategória archívuma

A tudomány szerint a Földön az utóbbi kétszázezer évben a neandervölgyi ember terjedt el és élt szerte több kontinensen (egy németországi régészeti-antropológiai lelőhelyről, a Neander-folyó völgyéről nevezik őket így).

Ezek voltak azok, akiket az átlagember egyszerűen és közvetlenül „ősembereknek” nevez, és nem is téved.Egykori őseink vándoroltak fel és alá, a hidegebb telek elől lehúzódtak délre, nyaranta a zsákmány-állatok járását követve felmentek északra is, de általában igyekeztek a kellemesebb éghajlatú területeken élni.

Később ismerték már a tüzet, egyszerű indulatszavakkal, gesztusokkal, testbeszéddel, és egyesek szerint a távolból telepatikus úton-módon érintkeztek egymással. Olykor összeálltak, hogy elejtsenek egy-egy nagyobb vadat. Vándorlásaik közben néha barlangokban, vagy később ágakból épített kezdetleges kunyhókban húzták meg magukat. Még később a tüzet is megismerték.

Emberevők voltak, az öregeket, betegeket vándorlásaik közben elhagyták, vagy végeztek velük, hogy ne lassítsák a horda tempóját.
Ők voltak a „kőbaltás emberek”, a fémek használatát még nem ismerték, állatbőrökbe öltöztek, és átlagos életkoruk jó esetben elérte a 20-22 évet. Minden öt gyerekből négy meghalt még mielőtt elérte volna az egy éves kort.Nos, ilyen volt a világ Európában is sok tízezer éven át, és nem történt semmi.

A hordák nem álltak össze nagyobb csoportokká, hiszen a gyűjtögető-vadászó életmód egy bizonyos, kisebb létszámot – 20-50 fő – követelt meg. Nem ismerték a földművelést, nem építettek településeket, nem hajóztak.És akkor egyszer csak, váratlanul… másféle emberek bukkantak fel!


Azok tényleg nagyon különböztek a neandervölgyiektől. Bár nekik is két lábuk, két kezük volt, de kevésbé voltak szőrösek, jobb ruhát hordtak, finomabb bőröket jobban készítettek ki, fegyvereik is erősebbek, pontosabbak voltak. Jobban beszéltek már egymással, szavakkal mindent ki tudtak fejezni. Szervezettebbek, fegyelmezettebbek voltak, összetartottak.

Nagyobb közösségekben jártak, nem ölték meg társaikat, ha azok megsebesültek vagy betegek, öregek lettek. A gyerekeik is sokkal életrevalóbbak voltak… Bár ezt akkor senki sem tudta, vagy negyvenezer évvel később az európai tudósok cro-magnoni embernek nevezték el ezt az új típust – ismét csak első lelőhelyük után.

A cro-magnoni kultúrának nem látták sehol a kifutását, az előzményeit, a fejlődésének állomásait, állapotait. Készen jelent meg. Ebből ered aztán az a feltételezés, hogy a cro-magnoniak előzőleg nem Európában éltek.

De akkor honnan jöttek? Ehhez már csak azt kellett megállapítani, hol értek partot ezek az új emberek?Talán egy katasztrófa űzte el őket Atlantiszról és lettek az őseink?

a

Kategória