‘Az évezredek óta gyógyító kövek’ kategória archívuma

A sírokban talált ókori ékszerek, falfestmények, papirusztekercsek és középkori kódexek is bizonyítják a drágakövek elterjedt használatát.

Nagyon hamar megjelent a
szerencsét hozó és egészséget megóvó amulett, mint felhasználás.
A feljegyzések szerint a középkortól kifejezetten gyógyítási célból használtak már sok drágakövet.
Már az őskorból is maradtak ránk olyan leletek, melyek azt bizonyítják, hogy amuletteket és ékszereket viseltek az emberek.
Az első írásos beszámolók azonban az ókori Egyiptomból maradtak ránk.
Ezekben részletesen kifejtik egyes kövek gyógyító és védelmező hatását és alkalmazását. Az írásokban megtalálható többek között a lápisz lazulit, a karneol és a malachit mindenre kiterjedő ismertetése.
A Bibliában is több helyen található utalás a kövek erejére.
A jelenések könyvében például Jeruzsálemet a legdrágább kőhöz, a kristálytiszta jáspishoz hasonlítják, de ugyancsak említik még a gránát, zafír és rubin drágaköveket is, amelyeket még nagyon sokáig a legjelentősebb védő, gyógyító és szimbólum kövekként tartottak számon.
Későbbi dokumentumokból már a jadekő, a türkiz és az obszidián csodálatos hatását is megismerhettük.
Az ősi Ayurveda gyógyászat a mai napig előtérbe helyezi a kristályokkal való gyógyítás fontosságát.
A 12. században élt Hildegard von Bingen apátnő, akinek az írásai az elmult évtizedben már magyar nyelven is megjelentek.
Az apátnő maga is alkalmazta és könyvében javasolta betegségekre a drágakövek belsőleges használatát, a jótékony “drágakővizek” fogyasztását.
Paracelsus is jó eredménnyel alkalmazta a hematitot, mint vérzés csillapítót.
Az ásványvizek fogyasztása és a gyógyfürdőzés közismertek.
Jól ismerjük a különböző ásványvizeket, hiszen éppen azért isszuk őket, mert egészségesek.
A gyógyfürdők vizében lévő ásványi anyagok hatása pedig nagyon sok embernek segít mozgásszervi és egyéb betegségei leküzdésében.
A hagyományos orvoslás is elismeri, hogy szervezetünk számára létfontosságúak az ásványi anyagok és nyomelemek. Ezzel függ össze, hogy nyomelem készítményekből sok fajta kapható a gyógyszertárakban és gyógynövény boltokban.
Elterjedőben van az arany oldat – Aranykolloid néven – amit többek között ízületi gyulladásra és az agyműködés javítására ajánlanak.
Így minden nap előkészíthetjük a következő napon fogyasztandó vizet. Másnap leöntjük a vizet a kövekről, a drágakővizet üvegekbe töltjük és ezt fogyaszthatjuk.
Az elkészült víz használható a napi folyadékszükséglet fedezésére, főzésre, de itathatjuk kedvenc háziállatunkkal és locsolhatjuk vele szobanövényeinket is!
A drágaköveket mossuk le, utána használhatjuk a következő napi adag drágakővíz elkészítéséhez.
Kutatások mára megállapították, hogy van kölcsönhatás az ásványok és a környezetük között.
Bebizonyították, hogy a nap fénye, bőrünk melege és nedvessége képes megváltoztatni a kristályok molekuláris szerkezetét. Ugyanígy a kristályok az általuk kibocsátott energia rezgésekkel képesek megváltoztatni testünk, szervezetünk hibás, eldeformálódott molekuláit!
Minden szervünknek van egy bizonyos frekvencián való rezgése.
A testileg és lelkileg egészséges ember szerveinek rezgési frekvenciája egyenletes és harmonikus.
A beteg, vagy lelki problémával küszködő embernél ettől eltérően a rezgés diszharmonikus.
A megfelelő gyógykő alkalmazásával ez a diszharmonikus rezgési frekvencia megváltoztatható, eredeti állapotára visszahangolható, harmonizálható.
Ezt a helyreállítást érhetjük el, ha tudjuk, hogy az adott nem kívánatos állapotú (testrész, szerv, tulajdonság, pszichés jellemző) helyrehozatalára melyik kő az alkalmas.
Ma már az alternatív gyógyászat keretein belül a tenyér – és a talpakupresszúrában, valamint a reflexzónamasszázsban is alkalmazzák az ásványokat.
Ezekben a kezelésekben a drágakövek finom energiáikkal nemcsak a fájdalmat csillapítják, hanem a szervezet öngyógyító erőit is mozgósítják, így a fájdalmat kiváltó ok is csökken, vagy megszűnik.
Előfordul azonban, hogy a betegség még csak kezdeti stádiumban van, tünetek még nem jelentkeznek, vagy az enyhe tüneteknek még nem tulajdonítunk jelentőséget.
Ha ilyenkor kapcsolatba kerülünk egy kővel – meglátjuk és kezünkbe fogjuk – akkor gyakran megesik, hogy ellenállhatatlan vágyat érzünk a kő használatára.

Feltétel nélkül hallgassunk belső intuíciónkra, mert a megérzésünk mindig a helyes utat mutatja!
Nézzünk utána a kő hatásainak és könnyen felismerhetjük magunkon a kiválasztott kővel korrigálható tüneteket!
Az ösztönös tudás Önben is megvan. Képes rá, hogy megérezze a kövek gyógyító, harmonizáló rezgéseit, és eldöntse, mikor mire van szüksége.
Ha végiggondolja, az is érthetővé válik így, hogy miért választja ki most az egyik követ, és miért fog két-három hónap mulva egy ettől eltérő másik követ kiválasztani.
Időközben megváltozott a szervezete állapota, változtak a problémái és az igényei. Akkor Önnek valami másra lesz szüksége.

Egy egészségi probléma megoldásához életünk teljességében kell rendet teremtenünk, hiszen nem tudjuk, mi okozta a problémánkat.
Amikor az okokat keresve a gyenge pontjainkat felkutatjuk és átvizsgáljuk, minden fontos, minden számit. Családi és baráti kapcsolataink, munkánk, táplálkozásunk, pihenés és mozgás, korábbi életünk eseményei. Fontosak az érzéseink is ezekkel a területekkel kapcsolatban.
A régóta fennálló aggodalom, félelem, bizonytalanság, önbizalom és önbecsülés hiánya romboló, megbetegítő erők lehetnek Önnél is.
Emiatt fontos tudnunk, hogy hol érezzük magunkat jól, és hol rosszul.
A kövek Tisztítása
A gyógyköveket használat előtt és után minden alkalommal meg kell tisztítani. Az azonban nem mindíg egyértelmű, hogy a tisztítás csak általános megnevezés, ami több fázisra oszlik.
kiürítés – tisztítás – feltöltés.
Ahhoz, hogy egy kő visszanyerje eredeti rezgési frekvenciáját, a kezelés közben felvett rezgéseket a végén minden alkalommal semlegesíteni kell.
Általános alapszabály:
A tisztítást mindig kiürítés előzi meg!
A gyógykövek kiürítésére szolgáló szerek közül a vizet ajánlom. A víz a nagy természeti elemek egyike, róla kapta a Föld a ” kék bolygó ” nevet.
A másik a levegő.
Víz és levegő hiányában nem létezne élet a Földön.
Ezért a víz az egyik elem, amivel kiüríthetjük a gyógyköveket.
Kiürítés
A kövek használat során statikusan feltöltődnek. Ez melegedés, vagy az energiamező megváltozásának formájában nyilvánul meg. A folyó víz semlegesíti a statikus feltöltődést. Ehhez a követ egyszerűen a kezünkbe fogjuk és addig tartjuk hideg, vagy langyos víz alá, míg meg nem érezzük a tisztaságát.
A porózus kövekkel azonban óvatosan kell bánni,ezek ne érintkezzenek sokáig a vízzel.
Ezeket a markunkba zárva tartsuk a víz al, hogy ne közvetlen érintkezzenek vele.
A porózus kövek közé tartozik az azurit, a malachit, a krizokolla, a halit ( kősó ) és a türkiz. Minden követ, így a porózusokat is másképp is kiüríthetünk. Két követ hirtelen és erősen egymáshoz ütünk, amivel úgymond sokkot okozunk bennük, amely által kiürülnek.
a

Kategória