‘Bruno Gröning a csodadoktor’ kategória archívuma

Manapság már nem nagy újdonság az, ha valakiről kiderül, hogy valamiféle extra, megmagyarázhatatlan képességgel rendelkezik. Persze ez nem volt mindig így, évtizedekkel ezelőtt még elképesztő szenzációnak és éveken át tartó hihetetlen csodának számított az, ha egyesek azzal álltak elő, hogy valami olyasmire képesek, amire a nagy többség nem.

Bruno Gröning éppen ilyen személy volt, akit méltán nevezhetünk a csodadoktorok parafenoménjának.
Gröningnek nem csupán az egyetemet végzett, ám véges tudással rendelkező orvosok lettek az ellenségei.

Miután közölte, hogy igazából nem ő maga az, aki gyógyít, hanem Isten, az egyház is megorrolt rá és szüntelen támadásokat indítottak ellene. Rásütötték, hogy istenkáromló és sarlatán, pereket indítottak ellene, melyekben a velük összekacsintó orvosi kamara révén igyekeztek elérni azt, hogy a csodadoktor tevékenységét megnehezítsék.

Mivel Gröning nem tartotta magát természetgyógyásznak, ezért ilyen irányú végzettséggel sem kellett rendelkeznie, betegeit a szóhagyományos értelmében nem kezelte, éppen csak ott volt velük, a közelükben.

Miután Gröninget sehogyan sem sikerült megállítani és ellehetetleníteni, a katolikus egyház méltóságai egyszerűen nem vettek tudomást többé a parafenoménról. Fura dolog ez, hiszen Gröning az ő istenük nevében járt el és gyógyított meg több ezer embert – közöttük nagy számban hívőket! –, így érthetetlen, hogy az egyház miért volt ennyire ellenséges vele szemben.

Talán mert zavarta köreiket, talán mert sokan Megváltóként gondoltak rá?

Isten és Jézus sokkal eredményesebb konkurenciájaként gondoltak volna Gröningre?

a

Kategória