‘Csakrák’ kategória archívuma

A csakra szanszkrit szó, jelentése: „kerék”.  Ez a megnevezés a tisztánlátóktól ered, akik már az ősidőkben képesek voltak az emberi aurát és csakráit mindenféle segédeszköz nélkül is látni.   A csakrák az ember étertestében található energiaközpontok.   A csakra forog, ezért hasonló, mint egy kerék.  A csakra az óramutató járásával megegyező irányba forog, amikor a környezetből energiát vesz fel, és ellenkező irányba, ha energiát ad le.   Ezek a forgásirányok minden élőlénynél, férfiaknál, nőknél, időseknél és gyermekeknél, és állatoknál azonosak.     Hét fő csakra van. :

 

 

 

 

 

1. Korona csakra.

2. Homlok csakra

3. Torok csakra

4. Szív csakra

5. Köldök csakra

6. Hasi csakra

7. Gyökér csakra

Léteznek mellékcsakrák is. Ezek közül jelentősebbek a két tenyéren és a talpakon lévő mellékcsakrák.

A csakrákkal való foglalkozás sokat változtat életmódunkon.  Segít a sresszt és idegességet lenyugtatni, tisztítja a tudatot, ellazulást, de egyben éberséget is biztosít.

A csakrák jellemzői:

Korona csakra : Általa vállalunk felelősséget bármely tetteinkért, életünkért és elérhetjük a teljes szabadságot, megtanulunk  bízni megérzéseinkben és a belső vezetésben.  A fejtetőn helyezkedik el.  Színei az ibolya, arany és fehér.  Hozzátartozó testrészek: agy, koponya és szem.  Asztrológiai szempontból: bolygója az Uránusz, csillagjegye a vízöntő.

Homlok csakra: A hatodik érzék szerve, vezérli a koncentrációt és a meditatív képességeket.  A két szemöldök között helyezkedik el. Színei az ibolya, bíbor, indigókék. Hozzátartozó szervek: központi idegrendszer, agy, szem, orr, fül, kisagy. Asztrológiai szempontból: bolygója a Neptunusz és a Jupiter, csillagjegye a nyilas és a halak.

Torok csakra: A kommunikációval, önkifejezéssel, kreativitással és önfegyelemmel van kapcsolatban.  A toroknál helyezkedik el.  Színe a kék.  Hozzátartozó testrészek: gége, nyak, állkapocs, garat, légcső, hörgők, tüdő, nyelőcső, száj, hangszálak. Asztrológiai szempontból: eleme az éter, bolygója a Merkúr, csillagjegye az ikrek és a szűz.

Szív csakra: Középső csakra a hét  közül, híd az anyagi és a szellemi világ között.  Hozzá tartozik a feltétel nélküli szeretet és elfogadás.  A mellkas közepén helyezkedik el. Színe a zöld. Hozzátartozó testrészek: szív, mellkas, mellüreg, tödő. Asztrológiai szempontból: eleme a levegő, bolygója a Vénusz, csillagjegye a mérleg és a bika.

Köldök csakra:  Nevezik Napfonat csakrának is. Ezen csakra színtjén szembesülünk árnyék oldalunkkal. Legfőbb területei az egó, hatalom, harag, agresszió, düh, félelmek. Színe a sárga. Hozzátarozó testrészek: belek, hasnyálmirigy, máj, lép, rekeszizom. Asztrológiai szempontból: eleme a tűz, bolygója a Mars, Nap, csillagjegye a kos és az oroszlán.

Hasi  / szakrális / csakra: Kapcsolódik a nemi élethez, kreativitáshoz, táplálkozáshoz és fizikai erőléthez. A köldök és a nemi szervek között helyezkedik el. Színe a narancssárga. Hozzátartozó testrészek: az ivarszervek. Asztrológiai szempontból: eleme a víz, bolygója a Plútó, csillagjegye a rák és a skorpió.

Gyökér csakra: A legalacsonyabb rezgésszíntű csakra. Felelős a fizikai erőnkért. Színe a vörös. Hozzátartozó testrészek: csontok, csontváz, gerincoszlop, fogak, körmök, nemi szervek, végbél, vastagbél, láb, talp. Asztrológiai szempontból: eleme a föld, bolygója a Szaturnusz, csillagjegye a bak.

 

a

Kategória