‘Dark Hedges- Írország’ kategória archívuma

A világ egyik legszebb fasora az Ír-sziget Angliához tartozó részén, Artrim grófság területén található. Armoy település közelében futó út ma a Bregagh road nevet viseli.

Kétszázötven évvel ezelőtt, a XVIII. század közepén a Stuart-család a családi kastélyhoz vezető út mentén bükkfákat ültetett el. Az évszázadok alatt a fák összeértek, az ágak összefonódtak, a fény és az árnyék különös táncot jár felettünk.

A bükkfák legtöbbje ma is teljes pompájában áll az út két oldalán, és boltívként, természetes alagútként borul az út fölé.Az ír időjárásnak köszönhetően elképesztő hangulatú képeket lehet itt készíteni.Ez a fasor az Ír-sziget egyik legnépszerűbb fotótémája.Nagyon népszerű az esküvői fotósok között is.A fasor a Trónok harca című filmsorozatban is felbukkan.

Az út már nincs a család tulajdonában, az út végén egy golfklub található.A legenda úgy tartja, hogy a Szürke hölgy szelleme kísért az ősi bükkfák alatt. Csendesen siklik végig az út mentén, és eltűnik, ahogy elhalad az utolsó bükkfa mellett.Néhányan azt mondják, a szellem egy szobalány, aki egy közeli házban halt meg rejtélyes körülmények között évszázadokkal ezelőtt.Mások úgy vélik, hogy ő egy elveszett lélek egy elhagyott temetőből, mások szerint teste egy elfeledett titkos sírban nyugszik.

Halloween éjszakáján, az elfelejtett sírok megnyílnak, és a Szürke hölgy sétájához csatlakoznak a meggyötört lelkek.

 

 

 

a

Kategória