‘Edgar Cayce’ kategória archívuma

Edgar Cayce , a látnok, szerény körülmények között született 1877 márciusában. Véletlenül vált a 20. század egyik leghíresebb látnokává.

A történet úgy kezdődőt, hogy 23 éves korában rekedtségre panaszkodott. Az orvosok, akikkel a család konzultált, nem tudtak segíteni, és ahogy a hetekből hónapok lettek, azt állapították meg róla, hogy gyógyíthatatlan.

Úgy tűnt, sohasem fog rendesen beszélni többé, csak suttogni. Teljesen el volt keseredve, és a család egyik barátja azt javasolta neki, próbálja ki az önhipnózist.

 

A jelenlévők csodálkozására kiderült, hogy mialatt mélyen aludt, normális hangon tudott beszélni. Így tájékoztatta őket állapotának okairól és a hatásos gyógymódról.

Hangja csaknem azonnal javulni kezdett, és hamarosan normális életet tudott élni. Ami még ennél is fontosabb, felfedezte azt a technikát, hogyan tud bekapcsolódni a kollektív tudattalanba alvás közben, és hogyan tud segíteni ezáltal másoknak, hogy megtalálják a gyógymódot betegségükre.

Csaknem negyven évig naponta kétszer álomba merült, és az embereknek különböző „olvasatokat” adott. Mikor felébredt, és fogalma sem volt arról, hogy mit mondott álmában.

Ezért jegyzeteket kellett készíteni, amiket visszaolvastak neki. Az orvosok, papok és jogászok meg voltak zavarodva, ilyesmit soha nem láttak még. Egy egyszerű ember bizarr gyógymódokat ír elő pácienseinek – sokakat közülük nem is ismer –, és közben mélyen alszik.

a

Kategória