‘Hangok a semmiből’ kategória archívuma

A látszólag semmiféle forrással nem rendelkező, már-már éterinek tűnő zajok, hangok téma még mindig aktuális, hiszen a világ egyre több helyéről érkeznek jelentések a titokzatos zümmögésről, aminek eredetét még senkinek nem sikerült megfejtenie. A legutóbbi esetben egy angol falu, a Durham megyében található Woodland szinte teljes lakossága esett áldozatául ennek a hangnak, ami heteken keresztül ment a helybéiek idegeire.

A bejelentések szerint az autók motorjainak üresjáratban való jellegzetes hangjára emlékeztető zümmögés kizárólag éjszaka hallható, de akkor hosszú órákon keresztül és az egybehangzó beszámolók mindegyike kiemeli, hogy a zaj az egész falura rátelepszik és betölti a levegőt, nincs előle menekvés. Ráadásul ez a halk zümmögés időről-időre felerősödik, néhány percig egy sokkal magasabb tartományt ér el, aztán lassan visszacsillapodik az eredeti állapotába. A 300 lakost számláló település minden egyes lakosa azt állítja, hogy hallja ezt a lassan, de biztosan őrületbe kergető, rejtélyes eredetű, mindezekből kifolyólag rendkívül félelmetes hangot.

A helybéliek többször megpróbáltak rábukkanni az eredetre, éjszakánként csapatokba verőde járták be a falut, illetve annak környékét, de semmit sem találtak. A zümmögés mindenütt egyforma erővel, egyforma intenzitással észlelhető. A beszámolók szerint a jelenség minden este pontosan éjfélkor veszi kezdetét és hajnali négy óráig tart, aztán mintha csak egy készüléket kapcsolnának ki, egyszer csak megszűnik. A környéken több kilométere körzetben nem található egyetlen üzem, vagy gyár sem, de még áramelosztó készülékek sincsenek errefelé.

Marylin Grech 57 éves , nyugalmazott nyomozó is ezektől a hangoktól szenved. „Minden este ugyanazt a mély tónusú, vibráló zümmögést lehet hallani. Mindent átitat és sehová nem menekülhetsz, mert mindenhol ott van. Egyszer egy megbeszélés után egy megadott időpontban a faluban mindenki kikapcsolt minden elektromos tárgyat, de a zümmögés továbbra is hallható volt. Néha a zaj olyan zavaró, hogy komoly fejfájásokat okoz, ezeket igen nehéz elviselni.” Durham megye környezetvédelmi elöljárója, Gary Hutchinson megerősítette, hogy a faluban már június eleje óta észlelhető ez a megmagyarázhatatlan jelenség és ígéretet tett arra, hogy utánajárnak az ügynek.

Egyesek úgy gondolják, hogy a forrás nélküli zümmögés – mely az elmúlt években a világ egyre több pontján okoz álmatlan éjszakákat a lakók számára – valamiféle tudatmanipulációs technikával való kísérletezés lehet, amit egy titkos kormányhivatal folytat. Sokak szerint a zaj a HAARP-projekttel állhat összefüggésben, amiről szintén azt gyanítják, hogy vagy egy időjárás-szabályozást, vagy pedig egy tudatmanipulációt lehetővé tevő program része lehet. Válaszok egyelőre nincsenek, de az a tény, hogy a zümmögés pontosan éjfélkor kezdődik és pontosan hajnali négykor ér véget, mindenféleképpen kizárhatja a jelenség természetes mivoltát. Ha pedig így van, akkor bizony nem marad más, mint az, hogy valamiféle titkos programra gyanakodjunk.

a

Kategória