‘Higgy magadban!’ kategória archívuma

Ezt a bejegyzést az olyan emberek kedvéért írom, akik nem hisznek magukban.Akik nem hiszik, hogy igenis többre, bármire képesek lehetnek. Anno én is egy szürke kisegér voltam…jó sokáig.Aztán mikor 25 évesen megismertem egy olyan pasit, akiért első látásra bolondultam, elkezdtem összeszedni magam.Ugyanis a pasi tipikusan az a fajta, aki jóképű, nagyszájú, Don Juan típus…Persze lehetett volna annyi eszem, hogy nem kezdek vele, mert tuti előre,hogy át leszek verve….

Szóval belevágtam…..össze is szedtem magamnak és a románc tartott majdnem 1 évig. Aztán közölte, elmegy külföldre dolgozni és túl messze leszünk….vége…sablon szöveg. Emellé még megszűnt a melóhelyem, elütötték a cicámat, akit imádtam…..szóval kibuktam……

És itt kezdődött nálam minden. Elegem lett a hitegetésekből, a hazugságokból, a sok rosszból. Azt mondtam, én boldog akarok lenni és többé nem engedem, hogy szar dolog jöjjön.  Persze ez sem olyan egyszerű, főleg, ha érzékeny nőből van az ember…és ugye azért rossz dolgok mindig vannak, csak nem mindegy hogy fogod fel…

Ettől fogva bármit gondoltam, kimondtam, persze nem bántón, de mindenkivel tudattam azt, amit gondolok. Na aztán innen jöttek az utálkozók…nők. És erre mit szoktam mondani? Ha valaki utál miért van? Mert irigykedik rám, tehát ha utálnak, valamit jól csinálok 🙂

Ahogy Martin Luther King is mondta: “Hittel tedd meg az első lépést! Nem kell hozzá látnod az egész lépcsőt, csak az első lépcsőfokot.”

Egyszerre elég egy apróságra koncentrálnod.Az önbizalom elég kényes dolog és nagyon jó, ha van… Legyél biztos abban, hogy határozott, gyors és jó döntéseket hozol! Akik nem tudják, mit akarnak, azt kapják, amit megérdemelnek….

Nekem hatalmas erőt adott a The secret, a titok című film. Fent van a you tube-on, de fellelhető a blogomban is ugyan ezen a néven. Csupán másfél óra és eget rengető változáson mehetsz keresztül!

Vonzani kell a pozitív dolgokat és ezt csak úgy teheted meg, ha Te is pozitív vagy! Érdemes elolvasni a blogomban a “saját tapasztalatok, élmények címke alatt lévő írásomat. Hogy miután megnéztem a the secret-et, mit tettem és mi történt!

Bevallom, erősen kellett figyeljek arra, hogy csak pozitív gondolatom legyen és amint becsúszott egy kissé negatívabb gondolat, azonnal küldtem utána a pozitívat. Eltelt 5-6 nap és bevált!!!!!

Pedig aztán elsőre hitetlenkedtem én is..

Gondolataink teremtő erővel bírnak.Ez így van!

Önértékelésünk építése egy életen át tartó folyamat. Az önbizalom kialakulásának gyökerei a csecsemőkorig nyúlnak vissza, hiszen már a csecsemőnek alapszükséglete a megértés, melyből megtanulja, hogy jelzései fontosak, megértő reakciókat kap rájuk, és mindettől biztonságosnak érzi a világot. A korai életévekben szerveződik az én-érzet és az én-tudat. Ilyenkor lehet megfelelő terelgetéssel megalapozni az önbizalmat, ami aztán a gyermek egész későbbi életére kihat. Fiam ezt már most gyakorolja, 3 hónaposan, “terrorizál” minket, próbálgatja, melyik grimaszánál, sírásánál vesszük fel…. 🙂

Felnőttként az önbizalomhiánnyal küzdők saját környezetüktől várnak dicséretet, amely megerősítésül szolgálhat számukra. Csakhogy hiába a külső biztatás, ez csak pillanatnyi nyugalmat hoz létre, hiszen a belső hangjuk mást diktál. Lehet, hogy egy dicséret után néhány órán át jól érzik magukat, később azonban megint hajlamosak elbizonytalanodni.

Ezt valahol olvastam: ” A saját nyugtalanságot az auránkba bevonzott rossz, alantas gondolatok okozzák, először fizikailag remegést, vibrálást okozva. Ennek az az oka, hogy a testben lévő sejtek átveszik az érzelmileg éppen átélt gondolat frekvenciáját.” Hmm?? Ugye?

Mitől függ, hogy hogyan érzem magam? Van-e jó döntés és rossz döntés?

Hogyan szüntethető meg az érzés: „megaláznak, nem tisztelnek, sikertelen vagyok”? Mit tehetsz az érzés ellen: „engem senki se szeret, magányos vagyok” Minden vita oka azonos, de vajon, mi az? Ki, miért lesz kritikus a másikkal szemben, s mi a nagy titok ezzel kapcsolatban? Miért nincs elég pénzed? Miért nem szereted a munkád/iskolád? Vajon mennyi jár neked az élet örömeiből? Másoknak miért van, és Neked miért nincs? Mit tehetsz, hogy megtaláld azt az iskolát, munkát, munkahelyet, ahol szeretsz lenni, jól érzed magad, ahol pont azt tanulsz és dolgozol, amit és amennyit szeretnél, és pont annyiért, amennyire szükséged van?

Idővel megtapasztalod, hogy a jelened a múltbeli, a jövőd a jelen gondolataid, hozzáállásod függvénye és következménye. Rájössz, hogy rossz döntés nincs, és hogy tudatos gondolkodással, kellő önismerettel, tiszta szándékkal és nyitottsággal elérheted azt, amire most még csak vágysz. Megérted, hogy a számodra fontos dolgok elsősorban Rajtad múlnak.

Senkinek, soha ne hidd el, hogy megváltoztatja az életedet. A legtöbb, amit kaphatsz, egy új nézőpont. Magadnak higgy!

Ha azt hiszed, hogy “ez egy igen-igen kemény, kemény világ”, s az ország, ahol élsz, nem a legjobb, a városodban mindent elszúrnak, s a munkahelyed is szerencsétlen választás volt a részedről, a lakásod kicsi és eladhatatlan; a főnököd szörnyű egy manus, aki sosem fog megkedvelni, a zöldséges mindig mindenkinek átvágja a fejét, a benzint vizezik, meg a sört is, a vizet viszont agyonklórozzák, a párod valószínűleg meg fog csalni, az emberek irigyek és csak a saját érdekeiket nézik, a barátokkal vigyázni kell, mert csak addig barátok, amíg ki tudnak használni, a vajas kenyér mindig a vajas felével esik le a földre – és természetesen, ha valami elromolhat, akkor az el is romlik, akkor.

Ha tehát ilyen sötéten gondolkodsz, akkor a saját magad által teremtett negatív hullámokban áztathatod a bokádat, sőt, ha igazán depis leszel, a negatív hullámok egyre feljebb csapnak, s így egyéb testrészeid is részesülnek belőle.

És tehetsz ennél rosszabbat? Ó, hát hogyne! A recept roppant egyszerű! Ha igazán szerencsétlen akarsz lenni, akkor ne a világról alkoss negatív képet, hanem saját magadról! Képzeld csak el, milyen hatással vannak az életedre az olyan gondolatok, mint:

– Én egy kész csődtömeg vagyok.
– Sosem leszek képes kimászni ebből az anyagi csődből.
– Engem kerülnek a pasik. (Nem is baj, úgysem kell nekem senki.)
– Rossz a nyelvérzékem.
– Nekem a számítógép kínai.
– Nem tudok lefogyni.
– Képtelen vagyok leszokni a cigiről….bla…bla…bla

És így tovább.
Jó, jó. TE nem ilyen vagy. Tudom azt én. Hiszen TE optimista vagy és alapvetően jóban vagy önmagaddal, ugye? Na, hát mondjuk már ki: Szereted magadat!

Így van?
Remélem, igen. Ugyanis a magadról és képességeidről alkotott kép, amit nevezhetünk énképnek is, sokkal nagyobb jelentőséggel bír, mint azt elsőre gondolnánk! Ha erős pozitív énképpel rendelkezel, életedbe beköszönthet minden jó: siker, szerelem, boldogság.

S ha az énképed negatív?
Semmi gáz! Változz meg! Én hiszek abban, hogy néha egy egyszerű felismerés, egy erős elhatározás elég ahhoz, hogy megváltoztassuk az egész életünket.POZITÍV GONDOLATOK!! 🙂

 


a

Kategória