‘Hivatásos esőcsináló’ kategória archívuma

Charles Mallory Hatfield egész életében esőt csinált, elmondható róla, hogy ő ebből a nem mindennapi szakmából élt, ezzel kereste a kenyerét. Élete során több ezerszer idézett elő esőt felkérésre, és döbbenetes módon soha nem mondott csődöt.

Néha akadtak igazán komoly megrendelései is, mint például az 1910-es években, amikor Los Angelest sújtotta katasztrofális mértékű szárazság.

Hatfield akkora már ismert esőcsináló hírében állt, így a városatyák végső elkeseredésükben hozzá fordultak és késlekedés nélkül kifizették neki azt a tízezer dollárt, amit a férfi szolgálataiért cserébe kért.

 

Az üzlet megköttetett, Hatfield visszavonult egy szállodai szobába, és akkorra, amelyik napra ígérte, valóban elkezdett zuhogni az eső!

A híres esőcsinálót rengeteg helyre hívták, tevékenysége az emberek között általános elismert volt, csupán a szkeptikus tudósok nem tudtak mit kezdeni ezzel a két lábon járó anomáliával.

Egyszer még a Mojave-sivatagba, a világ egyik legszárazabb vidékére is elvitték, hátha itt kudarcot vall a varázsló, ám az eső itt is csakhamar esni kezdett… Hatfield nemzetközi sztár lett, hívták Olaszországba, Európa más országaiba, hazájában, az Egyesült Államokban pedig ezerszám teljesítette a jól fizető felkéréseket.

Módszerére soha nem sikerült rájönni. Néhány embernek volt alkalma megfigyelni, hogy az esőcsináló tüzet rak, majd valamiféle porokat szór a füstbe, és ez után érkeztek meg az első esőfelhők, de ennél többre sajnos nem derült fény.

A férfi egész életében kizárólag ezzel a nem mindennapi szakmából tartotta el magát, ám a tudományos világ a mai napig csalónak, ügyes bűvésznek tartja…

a

Kategória