‘Igazi a fotó?’ kategória archívuma

Ezt a híres fotót Ed és Lorraine Warren csapata készítette a hírhedt Amityville-i “horrorházban”, egy paranormális kutatás közben. A mozifilmből is ismert szellemjárta ház Long Island-en található (New York, USA).

A háttér sztori:
1975 decemberében George és Kathleen Lutz három gyermekével beköltözött az Ocean Avenue 112-be, egy nagy holland koloniális stílusú házba Amityville-ben (Long Island, New York, USA). Tizenhárom hónappal korábban az ifjabb Ronald DeFeo (23 évesen) ugyanitt gyilkolta meg hat családtagját (apját, anyját, két fiú- és két lánytestvérét lőtte agyon). Nem is csoda, ha Lutzék 28 nappal a beköltözésük után már el is hagyták a hírhedt házat, mert a szellemek elviselhetetlen félelemben tartották őket.

A fotó története:
A fotót először a Merv Griffin show-ban mutatták be 1979-ben, noha 3 évvel korábban készült. Gene Campbell, a profi fotós 1976-ban járt a házban a Warren csapattal és a második emeleten felállított egy időzített, infravörös képeket készítő automata kamerát. Ezt az egyet leszámítva a fekete-fehér fotókon semmi sem látszott. Ezen az egyen azonban tisztán látszik egy kisfiú szelleme, aki nagy valószínűséggel a meggyilkolt Defeo fiúk egyike, Mark (12 éves) vagy John (9 éves).

Bár sokak szerint a fotó egyértelmű hamisítvány, a mai napig nem sikerült ezt rábizonyítani. Ha viszont valódi, akkor kétségkívül ez a valaha készült legjobb szellemfotó.

a

Kategória