‘Kísérteties helyek várak kastélyok’ kategória archívuma

A Glamis-kastély a legismertebb kísértetjárta kastély Skóciában. Ezt a gyönyörű kastélyt még a Strathmore-grófok birtokolták régen, viszont szörnyű emlékeket őriz az udvarház fala. Meggyilkolt királyok, akik közül van olyan is, akinek a vérnyoma még mindig ott van a kastélyban, és boszorkánysággal vádolt királynő is a hely tulajdonosa volt, aki a szemtanúk állítása szerint még máig is kísért.

De olyan történetek is keringenek erről a helyről, miszerint az egyik gróf élve befalazta a nyomorék fiát. II. Erzsébet édesanyja, Elizabeth Bowes-Lyon szerint a szelleme ott maradt a kastélyban, és állítja, hogy ő is látta. Pletykás asszonyok szerint pedig minden generációban születik egy vámpírgyerek a Strahmore-ok családjában, mivel elődeik kegyetlenek voltak, de a legabszurdabb feltételezés az, hogy a kastélynak szörnye is van!

A St. Andrews kastélyról sokan állítják, hogy egy bizonyos fehér ruhás nő sétálgat nap mint nap körülötte és a hozzá tartozó parton, csakhogy egy szürke ruhás nőt is láttak már, aki meg imakönyvvel a kezében szokott ballagni a környéken. De Patrick Hamiltont is emlegették már, a skót mártír szellemét. A várrom tornyain nézi naphosszat azt a helyet, ahol 1528-ban elevenen elégették.
Olyan állítások is vannak, miszerint Beaton érsek is itt kísért, ami nem csoda, hisz a protestantizmus ellen küzdő férfit meggyilkolták, aztán meztelenül kilógatták a kastély oromzatára. Akik egyszer eljutnának a helyre, és kíváncsiak lennének a szellemekre, alkonyat után menjenek.
Az Írországban megtalálható Leap kastély az ország egyik leggroteszkebb helye. Az O’Bannon család építtette még a 15. században, majd az O’Carroll család tulajdonába került. Mint más kísértetkastélyban, itt is sor került gyilkosságra. Az egyik papot megölték a Véres Kápolna elnevezésű helyen. Később a kastélyt börtönként is használták.
Ma viszont egy igazi kísértetjárta hely lett, és csak úgy vonzza a paranormális érdeklődésű embereket. A leghíresebb és egyben legrémisztőbb szellem Elemental. Azért a legfélelmetesebb, mert a szemtanúk szerint nemcsak csak púpja van, de még rothadó hús- és kénszaga is. Amikor felújították a kastélyt, akkor a munkások találtak egy föld alatti börtönt csontvázakkal. Lehetséges, hogy az ő szellemük nem tud békében nyugodni?
A Stanford Orcas kúriát az 1530-as években építették. A ház a kezdetektől fogva a Medlycott családhoz tartozik. Az itt megfordult látogatók számos kísértetjárásról számoltak be. Talán a legfélelmetesebb, amit emlegettek, a két méter magas lakáj kísértete, aki a fiatal lányokat ijeszti halálra. De nem csak ez az egyedüli hátborzongató lény a ház körül. Egy papról is beszámoltak, aki az alvó emberekre egy fekete csuklyát akar húzni.
Ezekhez képest már nem is zavarba ejtő a különböző hölgyek és kislányok szelleme. Az eddigi kísértethajhászok szerint 14 szellem van a kastélyban. A legvadabb feltételezések szerint még egy kutya fantomja is járja a kúria udvarát, és sokszor vonyít.

Bran Kastély, Románia: Bár a legtöbben kételkednek ennek igazságtartalmában, állítólag Draculának, vagyis Vlad Tepesnek nem kevés köze volt ehhez a várhoz.

A Brassó mellett található épület meseszép, azonban számos félelmetes elemet – például faragásokat – tartalmaz, emellett úgy tartják, a kísértetek jelenlétést is gyakran érezni.

 

 

 

Moosham kastély, Ausztria:  Az Unterbergben, Ausztriában található Moosham-kastélynak szörnyű és elátkozott múltja van, ez volt ugyanis az a kastély, melyben az ország legvéresebb kimenetelű boszorkánypereit tartották.

A kastély börtönében a szóbeszéd szerint több ezer fiatal nőt kínoztak meg és végeztek ki, kiknek szellemei állítólag máig ott kísértenek.

 

 

Belcourt kastély, USA: A Rhode Island-i Belcourt-kastélyt 1891-ben kezdték el építeni. 1956-ban a Tinney család vette meg: Harold Tinney állítólag olyannyira rajongott a kastélyért, hogy halála óta is falai között bolyong.

A kastélyt nemrég eladóvá nyilvánították, 7,2 millió dollárért lehet hozzájutni a hírhedt épülethez.

 

 

 

Edinburgh Kastélya, Skócia:  Edinburgh-t Európa paranormális tevékenységek által leginkább érintett városának tartják, nem véletlenül.

Számos kísértethistória kötődik 9. századi várához is, köszönhetően véres múltjának, valamint börtönrendszerének, ahol temérdek embert kínoztak meg, majd végeztek ki.

 

 

 

Chillingham kastély, Anglia: A Chillingham-kastélyt Anglia leginkább kísértett kastélyának tartják. Az épület legismertebb szelleme a kék fiú, aki a rózsaszín szobát kísérti.

A hely látogatói gyakran számolnak be itt kék fények felvillanásáról. A rémtörtérteneket tetézi, hogy az épület felújítási munkálatai során egy fiatal fiú és egy férfi csontvázát találták meg a falban.

 

 

Dalhousie kastély, Skócia: Több mint nyolcszáz évvel ezelőtt a Dalhousie-ban élő Lady Catherine szerelembe esett, azonban szülei megtiltották, hogy találkozott ifjú kedvesével.

Ezután a lány a kastély legfelső szobájába zárta, majd halálra éheztette magát. A legenda szerint a szerelembe beleőrült nő kísértetének sikolyai ma is hallhatók.

 

 

Dragsholm kastély, Dánia:  A 12. századi dán kastélyt állítólag szellemek százai kísértik. Az egyik legismertebb a fehér ruhás lány, akit apja záratott szobájába, miután beleszeretett a kastély egy szolgálójába – soha többé nem látták élve.

A 20. század elején munkások könnyeket láttak csorogni a régi falakból, emellett az egyik falban találtak egy fehér ruhát viselő csontvázat is.

 

 

Predjama kastély, Szlovénia:  A különleges szlovén kastély azzal került be a köztudatba, hogy igen látványos, köszönhetően annak, hogy egy barlang szájába épült.

Az 1200-as években felállított, majd több mind hétszáz éves története során többször is újjáépített épület állítólag a kísértetek kedvenc tartózkodási helyei közé tartozik.

 

Newcastle kastélya, Anglia:  A kastélyt állítólag azért kísértik szellemek, mert egy római kori temető helyére épült. Bár a halottakat 1172-ben elszállították, a szakértők szerint ennek köszönhető a számtalan paranormális jelenség, ami az épülethez köthető.

Mindemellett úgy vélik, nem is csak egyszerű temető volt – valószínűsítik, hogy véres tragédia köthető hozzá.

a

Kategória