‘Koporsóban szült született…’ kategória archívuma

Virginia McDonaldtól 1852-ben New York Greenwod temetőjében vettek végső búcsút. Édesanyja nem volt elég kitartó, pedig váltig hangoztatta: a leánya még él. Erősködése nyomán a sírt felnyitották, s Virginiát az oldalán fekve lelték. Kézfejei összeharapdálva, ami jelzés arra, miken mehetett keresztül, amikor magához tért. Francia forrásból tudjuk, a 12. és 18. század között ismert Les Innocents temetőt áthelyezték Párizs központjából. Az exhumálások közben több olyan csontvázat leltek, amely nem a hátán nyugodott, hanem arccal lefelé. 1896-ban Angliában vert fel port Madame Blunden esete. A hölgyet a Basing Stoke-ban található Holy Ghostsban temették. Közvetlenül nevezett kápolna mellett fiúiskola működött. A végtisztesség megadásának másnapján a lurkók kísérteties hangokat hallottak, s azokról beszámoltak tanáruknak. A koporsót felnyitották, ám elkéstek, ugyanis Madame Blundent már valóban meghalt. Iszonyatát el lehet képzelni: az arcát a körmével véresre marcangolta.

 

 

Még születési anyakönyvi kivonatot sem állítottak ki, azonnal a halotti bizonyítványt kapta a kezébe az anya, miután világra hozta gyermekét – csakhogy a baba 12 órával később vígan hadonászott a koporsóban.Nem tudni, mi okozhatta a kis híján végzetes tévedést, ám az anya most orvosi műhibaper indítását fontolgatja, miután újszülött csecsemőjét a hullaházból kapta vissza. A baba alig 12 órával korábban jött a világra, ám a szülésnél jelen lévő orvos úgy ítélte meg, hogy halott, ezért azonnal el is vitték az anyától.
A halottasházi koporsóban azonban fél nappal később nagyon is élőnek tűnt, így rögtön visszavitték az újszülött-osztályra, ahol ellátták és stabilizálták az állapotát a kihűlés után. A szülés április 3-án történt Argentína egyik egészségügyi intézményében, ám csak most derült az esetre fény, miután öt kórházi dolgozót felfüggesztettek az állásukból.
A csecsemő, akit “feltámadása” után Luz Milagros, azaz “Csodafény” névre kereszteltek, egy héttel később, szerdán még mindig kritikus, bár a beszámolók szerint javuló állapotban volt. Az anya azonban az egyik helyi tévécsatornának elmondta, hogy gyermeke még mindig csak halotti bizonyítványt kapott, születéséről továbbra sincs okirat.

 

 

 

Madame Bobin, a terhes hölgy 1901-ben egy gőzössel tért haza Nyugat-Afrikából, kórházba került, ahol sárgalázzal kezelték. Mindhiába, elhunyt, s bár az egyik nővér állította, a teste nem hűlt ki, a hasán időszakonként izommozgást is észlelt, az orvos csak kiadta a temetési engedélyt. A nővér utóbb mesélt észrevételeiről a halott édesapjának, aki rögvest kihantoltatta leányát. A látvány maga volt a pokol. Madame Bobin a sírban megszült. Persze, mind ő, mind csecsemője megfulladt. A vétkes orvost 8000 fontra büntették.

 

 

 

Öt hónappal az után, hogy a koporsóban felsírt egy koraszülött argentin csecsemő, akit halottnak nyilvánítottak, hazaszállították szüleihez.Hazavitték családjához azt a csecsemőt, akiről áprilisban azt hitték, hogy halva született, de amikor anyja felnyitotta a koporsóját, látta, hogy a gyerek lélegzik és sír.
Az édesanya mindössze hat hónapos terhes volt, amikor a kislány megszületett, és öt hónap alatt sikerült annyira stabilizálni az állapotát, hogy hazamehessen.

 

 

a

Kategória