‘Kristályok’ kategória archívuma

Kr.e. 1600-ból származnak azok az ismert leírások, amelyek a kristályok gyógyító erejére vonatkoznak.
Bár, a Kristálygyógyászat közel egyidős az emberiséggel, hiszen Lemúriában, majd később Atlantiszon igen jelentős szerepük volt. A kristályokat több, mint 80.000 éve használjuk a Földön. Az ősi civilizációkban a gyógyítás és a hatalom forrásai voltak, információ- és energiahordozóként használták őket.

Olyan geometriai mintákat fejlesztettek ki, mellyel energiamezőket hoztak létre. Az ezzel kapcsolatos információk az elmúlt évek során fokozatosan kerültek a figyelem középpontjába. Ezek az energiák valóságosak, és a kristályok képesek együtt rezegni más tárgyakkal, élő szervezetekkel együtt. Például az egyiptomi, maja halotti kamrákban alkalmazott ásványokat, kőzeteket rezgéseik és színük alapján választották ki.

 

A kristályok energiái már Atlantiszon és Lemúriában is nagyon fontos szerepet kaptak, nem csak a gyógyítás szempontjából, hanem információ-, és energiahordozókként is alkalmazták őket. Később az ősi Kínában, Egyiptomban, és a maja illetve inka birodalomban is a figyelem központjába kerültek. Kr.e. 93-ban Pilusz rendszerezte az ásványokat Természettudományos Enciklopédiájában, de még a középkori kolostorokból is fennmaradtak olyan feljegyzések, amelyek a kristályokkal való gyógyításról számoltak be.

Hippokratesz, az orvostudományok atyja is foglalkozik műveiben a kristályokkal. Kialakul a kristályok és drágakövek ezoterikus jellege, amely napjainkban kiteljesedni látszik. Gondoljunk csak a védő, segítő, gyógyító és szerencsekövek sokaságára.

Manapság az emberiség újra elindult az ásványok energiájához vezetú úton. A legegyszerűbb formában szerencsekövekként, talizmánokként használjuk õket, de egyre gyakrabban találkozunk a gyógyítás komolyabb formáival is. Az egyik lehetőség az, amikor az ásványokat fizikailag alkalmazzuk. Drágakõvizet készíthetünk belőlük, testünkre helyezhetjük őket, meditálhatunk velük. Mindezt úgy, hogy természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy az adott kristály milyen tulajdonságokkal rendelkezik, milyen hatással lehet fizikai és lelki állapotunkra. A másik módszer, hogy a kristály tudatával kerülünk kapcsolatba anélkül, hogy a kristályokat kézbe vennénk. De mi is a kristályenergia?

 

KRISTÁLYENERGIA ÉS GYÓGYÍTÁS:
A kristály energiája képes együtt rezegni élő szervezetekkel és élettelen tárgyakkal. Valójában az emberi DNS is kristályos szerkezetű, és ha az energiák alapvető működési elvére gondolunk, könnyen megérthető, hogy ezeket az energiákat nagyon sok területen hasznosítani tudjuk, valamint képesek vagyunk közvetlen kapcsolatba kerülni velük. A kristályoknak önálló tudatuk van, ami valószínűleg magasabb rendű, mint az emberi tudat, hiszen velünk ellentétben nem rendelkezik előítéletekkel és érzésekkel. A kristályenergia harmonizál, segítségével energiát tudunk közvetíteni vagy átadni.

A világon csak néhány kisebb csoport kapott felhatalmazást, hogy a kristály tudatának segítségével gyógyíthasson, illetve, hogy a módszert taníthassa. A tanfolyam során bizonyos ásványok sajátos rezgéseit bekódolják a sejtjeinkbe, amely lehetővé teszi, hogy a különböző rezgéseket a tenyerünkön keresztül közvetítsük másoknak, úgy hogy az adott kristály fizikailag még csak a közelünkben sincs.

A kutatók felfedezték, hogy egy vékony kristálylap mechanikus nyomás hatására elektromos áramot termel, és hogy a levágott kvarcdarabban az elektromos áram állandó frekvenciájú rezgést, oszcillációt eredményez.
A kristályok a kozmikus világ rezgéseinek a hordozói, rezgésükkel energiát tudunk átadni, közvetíteni vagy harmonizálni -így fejtik ki gyógyító hatásukat.

 

A kristályok közül a kvarckristály az egyik leggyakrabban és legnagyobb mennyiségben előforduló fajta.

A gyógyítás mechanizmusát, végeredményét a szervezetben előforduló valamennyi életfolyamatért illetve jelenségért felelős ásványi anyag és kristályszerkezet kölcsönös együttes hatása adja meg. Az ásványok fizikai, lelki és szellemi síkon egyaránt hatnak.


Az orvostudomány óriási lépésekben haladt előre a múlt században. Azonban egyetlen tudományág sem bánik annyira pazarlóan az évezredek által felhalmozódott ismeretekkel, mint épp az orvostudomány. Sajnálatos módon az eszköztárából hosszú időre kitiltotta a természetgyógyászat majd minden ágát…

A kipróbált, és jól bevált gyógynövényeket is felcserélte a gyógyszergyárak – sohasem mellékhatás nélküli – készítményeivel.

Ma már szerencsére egyre több orvos támogatja, hogy páciense az általa felírt gyógyszereken kívül – egyéb módszereket ( a modern orvoslás által el nem ismert, de sok esetben annak módszereinél hatásosabb gyógymódot) használjon.

 

A kristályokkal, ásványokkal történő gyógyítást napjainkban szinte még egyáltalán nem ismerik. Az orvosok többsége még az elől is elzárkózik, hogy végiggondolja az ásványok gyógyító hatásáról szóló elméleteket, netán egzakt módszerekkel megvizsgálja, hogy valóban hatnak-e a “kövek” az élő szervezetre.

A fizikusok is bebizonyították és mérésekkel igazolták, hogy a kristályok egymástól teljesen eltérő erőtérrel rendelkeznek – vibrálnak. És miért ne lenne meg e tulajdonságuk, hiszen keletkezésüknél a Föld leghatalmasabb erői bábáskodtak, kezdve a vulkáni működéstől a fényjelenségeken és légköri hatásokon keresztül egészen a múló időig. Ez utóbbinak különösen fontos szerep jut az ásványok, kristályok keletkezésében, hiszen a legértékesebb drágakövek az emberi képzelet számára felfoghatatlanul hosszú idő alatt alakulnak ki.

 

 

A KRISTÁLYOK  TISZTÍTÁSA:
Bármilyen formában használjuk a kristályokat, minden használat előtt és után, valamint rendszeresen szükségük van tisztításra.

Egyesek azt mondják jó módszer kitenni őket néhány napra, órára a Napra, mások szerint hasznos lehet vízzel tisztítani. A probléma csak az, hogy bizonyos puhább vagy könnyen fakuló ásványok nem bírják sem az áztatást, sem a Nap fényét hosszútávon…szétmállhatnak, kifakulhatnak vagy opálossá válhatnak.

Azok a kristályok amelyeket szabad áztatni, legjobb tengeri sós vízbe helyezni rövid időre, azokat amelyek mállásra hajlamosak (lásd a határozó könyveket) esetleg tiszta vizű, hideg forrás alá lehet tartani, a Napra érzékenyeket pedig sokan a Hold fényére teszik ki.

A kristályokat megtisztíthatjuk reiki energiával, vagy tibeti csengővel is. Mégis a legjobb módszer magával a Kristályenergiával tisztítani az ásványokat, legyen szó akár egy ékszerről, marokkőről, telepről. Ehhez azonban szükséges ennek a tisztítási folyamatnak a megtanulása.

a

Kategória