‘Lizzie Borden háza Fall River USA’ kategória archívuma

Fall Riverben, Massachusetts államban áll egy ház a Second Street 92. szám alatt, mely szörnyű események színhelye volt.

Lizzie Borden 1860-ban született a fent említett városkában, édesanyját korán elvesztette, édesapjával, Andrew J. Bordennel pedig a kezdetektől fogva nagyon rossz volt a kapcsolata, ami tovább romlott, mikor a férfi feleségül vette Abby Durfee Gray-t.

1892. augusztus 4-én minden a megszokott kerékvágásban folyt. Az apa üzleti ügyeket intézett a városban, a mostohaanya pedig békésen takarított a közös otthonban.

Valamivel fél tíz után Abby-re 19-szer sújtottak le egy fejszével. Már az első ütés halálos volt. 11 óra tájékában hazaért Lizzie édesapja is, aki elszunyókált a nappaliban, fél órán belül azonban már ő is halott volt, ugyanolyan módszerrel ölték meg.

Minden jel arra utalt, hogy a rémtettet egyedül a fiatal lány követte el, azonban mindenki tudta, mennyire vallásos, és úgy gondolták, egy ilyen jólelkű teremtés képtelen elkövetni ekkora gaztettet.

Lizzie szabadon távozhatott a bíróságról. Hátralévő életét magányosan élte le, 1927-ben halt meg, 67 évesen.

A ház ma panzióként működik, ahol a vendégek akár alhatnak is Lizzie, mostohatestvére, Emma, Abby vagy Andrew egykori szobáiban. A helyről azonban úgy tartják, máig ártó démonok kísértik, és sokan úgy vélik, Lizzie-t is ezek szállták meg tette elkövetésekor.


A látogatók többször számoltak be furcsa neszekről, illetve megmagyarázhatatlan lépések zajait, női sírást hallottak, és alakokat láttak a folyosókon.

A legenda szerint a hely el van átkozva, az áldozatok pedig a mai napig kísértenek az épület falai között. Mindez azonban nem tántorítja el azokat a turistákat, akik egy kis borzongásra vágynak.

a

Kategória