‘Madame C.J. Walker’ kategória archívuma

A rabszolgából lett vállalkozónő története

Walker 1867-ben született Luisianában rabszolga szülők gyermekeként. 7 évesen árva lett és gyapotföldekre küldték dolgozni a Missisippi vidékére. 14 évesen ment férjhez és 1885-ben született meg a kislánya. 20 évesen megözvegyült, ezért megkereste a testvéreit St. Louisban, akik borbélyként dolgoztak. Mosónőnek állt, de közben kitanulta a borbély szakmát is. Az 1890-es évek elején hajpótlásokat kezdett készíteni és ezeket árusította, miközben különféle hajszeszekkel és hajnövesztő szerekkel kísérletezett.

Mivel az alapanyagok egy része egy Malone nevű hölgy cégének termékei közé tartozott, ezért rövid ideig nála dolgozott és elsajátította az értékesítés művészetét.

Innen 1905-ben kilépett és saját vállalkozásba fogott, amelynek fő terméke Madam Walker Csodálatos Hajnövesztő Szere volt. A déli és délkeleti államokban gyorsan terjeszkedett a cég, ami hamarosan már 3000 embernek adott munkát. Ő lett az első ismert arfo-amerikai nő, aki önerejéből lett milliomos. 52 éves korában hunyt el.

“Nincs kényelmes út a sikerhez. De ha mégis van, akkor én biztosan nem találtam meg, mert nekem egész életemben dolgoznom kellett” – mondta.

a

Kategória