‘Mágneshegy-India’ kategória archívuma

Bár a világon több mágneshegy is található, a leghíresebbnek minden kétséget kizáróan az indiait tartják. Az indiai Mágneshegy, Lehvárosától 30 kilométerre található, tengerszint feletti magassága pedig 4200 méter.

Már messziről táblák jelzik a különös hely irányát az idelátogató turistáknak, a megfelelő magasságot elérve pedig útfestés mutatja, hol kell megállni az autóval.Miután az turisták leállítják a motort, döbbenetes dolgot tapasztalhatnak meg: a gravitáció törvényei ellenére az autó magától elindul, és körülbelül 20 km/órás sebességgel gurul a hegy csúcsa felé, mintha csak mágnes húzná.

A helyi hatóságok arra is figyelmeztetnek, hogy az erre haladó repülőknek és helikoptereknek repüléskor be kell tartaniuk az előírt távolságot a Mágneshegycsúcsától, különben rázkódni kezdenek, a pilóták pedig elveszíthetik az irányítást gépeik felett.

A jelenséget az idegenvezetők közül néhányan a természet, néhányan pedig a természetfeletti erőivel magyarázzák.

A Mágneshegyet a természet sok száz év alatt úgy alakította ki, hogy az ideérkezők nem láthatnak itt semmi olyat, amit a mindennapi életben szemük viszonyítási alapként kezelhet, a horizont hiánya, a szürke kőtömbök és a holdbéli, sivár táj képe garantálja, hogy az emelkedés illúziója még látványosabb legyen. Mivel a hegy kopár, még a fák sem jelzik a relatív irányokat.

 

a

Kategória