‘Nimfák’ kategória archívuma

Női természetistenségek, melyek forrásokban és patakokban, vagy ligetekben, réteken, hegyeken és erdőkben, meg fákban és különösen a tengerekben élnek.

Továbbá nagyon kellemesen élnek, szeretetben a környezetükkel, pihennek, játszanak, táncolna, néha Pán, és szatírok játsszák nekik a dalokat, zenéket.Természeti jelentőségüknél fogva a nimfák gyakran isteni csecsemők dajkáik A nimfát sosem ember szüli, hanem mindig egy bizonyos fa.

Lehet azonban a lány sorsa egészen más is. Mégpedig az, hogy felkeres egy másik nimfa-fát, tökéletesen emberi lánynak látszik mindkét fajta leány.

A lányok annyira emberiek, hogy még szeretkezni is képesek férfiemberekkel. Ez fontos is nekik, nagyon fontos!

A nimfalány hasonló sebességgel öregszik mint az embernő, eltekintve attól, hogy semennyit sem növekedik, ugyanis rögvest ,,kész”, felnőtt magassággal rendelkezve, felnőttként lép ki a fából, pontosabban a fa leveléből.

Ritka azonban hogy ,,természetes” halállal múljanak ki. Amennyiben ugyanis egy pollen-szerepet betöltő lány nem talál nimfa-fát hogy abba beleolvadjon, úgy végső esetben, legkésőbb amikor már nagyon öreg, maga keres egy legalább némileg megfelelőnek látszó helyet, és maga alakul át fává.

Elmondható hogy a nimfák igen okosak, és roppant magas az IQ-juk. Természetesen az is igaz hogy nagyon jól emlékeznek rá hogy őket a fa szülte.

a

Kategória