‘Péniszmúzeum- Izland’ kategória archívuma

Az intézmény Izlandon van, Reykjavík üzleti negyedének közvetlen közelében, egyetlen ember életműve. Sigurdur Hjartarson középiskolai történelemtanár 1997-ben hozta létre, miután begyűjtött egy “hímvesszőnyalábnyit” hazája emlősállatainak péniszeiből.

Egy bikáéval kezdte. Hjartarson teljességre törekszik, minden Izlandon élő faj vesszejéből be akar szerezni egy példányt. Amit már csaknem elért.

Kollekciójában a legapróbb hímvessző egy hörcsögé, a szerv kevesebb mint két milliméter hosszú. Azután következnek a bűzös borzok, kosok, delfinek és lovak péniszei.

A kiállítás fő darabja, egy ámbrásceté, amely 70 kilós és 1 méter 70 centis – nyugalmi állapotban.A péniszek közül egyeseket formaldehidbe helyez, másokat kiszárít.

Így aztán igen érdekes a látvány: megbarnult hímvesszők lógnak köteleken, szárított péniszek függenek a falakon, és a polcok is dugig vannak. A megvilágítás speciális: a lámpaernyők közül több kosheréből készült.Az izlandi péniszmúzeum immár 90 különböző fajtájú állat 261 hímtagjával szolgál, és a kollekciónak jószerivel egyetlen foghíja van: az emberé.

Hjartarson már évekkel ezelőtt is kért az emberiségtől péniszadományt, és akadtak is felajánlók, de mindegyikről kiderült, hogy komolytalan.

Most viszont úgy tűnik, komolyra fordult a helyzet, valóságos nemzetközi csapat állt össze, hogy betömje a foghíjat: egy amerikai, egy brit, egy német és egy izlandi jótékonykodott – előzetesen.

A felajánlók közül a honfitárs a legkorosabb, 93 éves. Lehet azonban, hogy hiúsága visszakozásra készteti, ugyanis úgy találja, hogy vesszeje kora előrehaladtával zsugorodik, és nem biztos, hogy kellő méretű lesz egy kiállításhoz – fedte fel Hjartarson.

A múzeumnak amúgy évente 6 ezer látogatója van, pontosabban szűk félévente, mert csak májustól szeptemberig van nyitva. Az érdeklődők 60 százaléka nő. A kiállított darabok közt nincs egyetlen szexjáték sem, de akad 18 éven felüli részleg Erotica címmel, mely lepel alatt rejtezik és ki-ki saját kedvére tekintheti meg.

A Káma Szútrából merített pózokba rendezetten áll benne néhány megtekintésre érdemes tárgy.A kurátor hangsúlyozza, hogy egy kis intelligencia és humorérzék is kell a múzeum élvezetéhez.

 

 

 

 

a

Kategória