‘Pránatáplálkozás’ kategória archívuma

A fényevést Prána evésnek is hívják. A test működéséhez közvetlenül a térből nyerhető energia.

Én már találkoztam több olyan emberrel, akik azt állították, nincs szükségük ételre, mert ők egyenesen a fény energiájából, a pránából, a csí életenergiából táplálkoznak.

A fényevők természetes vizet és fényt vesznek magukhoz. A fehér fény minden olyan elemet tartalmaz, melyek egy új elem létrehozásához elegendőek. A prána evés ősi dolog, melyet nem egy jógi meg is mutatott, és a Védák könyvében is található erről több leírás.

Valamennyien végigcsinálták azt a 21 napos “beavatási folyamatot”, amely a fénnyel táplálkozók szerint elvezet Istenhez és a halhatatlansághoz.

“A 21 napos ciklus egy lépés azon az úton, hogy a levegőből élő és halhatatlan légy. A legfontosabb életadó szerv nem a gyomor, hanem a tüdő. Az élet csatornája a hátgerinc és nem az emésztőcsatorna. A legfontosabb funkció pedig a légzés. Csak akkor kezdd el, ha biztos vagy abban, hogy belső vezetésed szerint cselekszel, saját meggyőződésed és beleegyezésed szerint készülsz a 21 napos ciklusra. S hiszed, hogy mindezt szellemed irányítja, istened segíti. Nem félsz, és hited elég erős.”-Írta Jasmuheen ausztrál írónő a  könyvében.

A 21 napos ciklus
– Az első napon éjfélkor kezdődik. Ettől a pillanattól kezdve semmit nem lehet enni, sem inni.
– A második napon a testben fájdalmak jelentkezhetnek. Ez természetes.
– A harmadik napon este hagyja el a testet a spirituális szellem. A legfontosabb előírás erre a napra a nyugalom megőrzése.
– A negyedik napon az égi testvérek megkezdik a munkát, hogy megakadályozzák a halál folyamatát.
– A negyediktől a hetedik napig még mindig semmit nem szabad inni, lehet fürödni, zuhanyozni, jeget szopogatni, szájat öblíteni. És sokat pihenni, meditálni.
– A hetedik napon este lehet először egy pohár 25 százalékos gyümölcslevet inni.
– A nyolc és tizennegyedik nap között már megengedett a gyümölcslé fogyasztása, az angyalokkal való társalkodás, sok pihenés, sok alvás.
– A tizenötödiktől a huszonegyedik napig megtörténik a magasabb rendű énnel való egyesülés. Az energiák visszatérnek a testbe. 40 százalékos gyümölcslé fogyasztása megengedett.
– A huszonegyedik napon éjfélkor lehet befejezni a ciklust.

 

Élnek a világon olyan emberek, akik ugyanúgy néznek ki, mint mi, csak éppen nem vesznek magukhoz ételt sohasem! Őket „fényevőknek” hívjuk, mert nem anyagi értelemben jutnak energiához, hanem a környező térből „szívják magukba” az életenergiát.
Ezek az emberek egyáltalán nem esznek semmit, mégis élnek, sőt egész jól érzik magukat a saját bőrükben. Legfeljebb csak vizet isznak, ám ezt sem mindegyikük teszi… Az evésről régóta leszoktak. A „fényevők” legtöbbjének szilárd ideológiája van ehhez, és nem véletlenül jutottak el oda ahol most tartanak. A világon körülbelül nyolcezren vannak, akik önszántukból nem esznek.

A „fényevők” mindnyájan hosszas lelki előkészítés, tudatos tanulás és transzcendentális meditációk során jutottak el oda, hogy megszabadulhattak a földi létezés e kellemetlen, kényszerű erejétől. Biológiai és élettani tanulmányaink mást tanítanak a nem táplálkozás következményeiről és ennek hatásairól, de ne felejtsük el, hogy (még) rengeteg dolog van a világon, amit a mi agyunk és tudományunk jelenleg egyenlőre nem képes felfogni, és racionálisan megmagyarázni. Ezek a nem mindennapi emberek előbb egy bizonyos emelkedett és állandósult lelkiállapotba jutnak el, attól kezdve pedig megváltozik szemléletük.

A tudományos képzettségűek ellenvéleménye szerint nem lehetséges úgy élni, hogy az ember nem vesz magához energiát, azaz táplálékot. Gyomra és emésztőszervei enélkül huzamosabb időn át nem működnek. Felhozzák a biológiai érveket, hogy a gyomor, a máj működése életfontosságú, nem elég csak a veséket működtetni folyadékkal (vízzel). Ha pedig az illetők nem isznak el is kell pusztulniuk.

A „fényevők” mindezen csak mosolyognak. Ám a dolog biológiai hátteréről (miként lehetséges?) elég keveset tudunk. A „fényevők” állítása szerint ezzel olyan nyűgtől szabadultak meg, ami nem terheli többé a szervezetük rendszerét, sőt kiváló lelkiállapotot biztosít ez a rendkívüli állapot.

Annak aki „fényevő” szeretne lenni magasabb lelkiállapotra és tudatra van szüksége, emellett nagyon fontos a gyakori és rendszeres meditáció, elmélyülés és jóga. Továbbá óriási ideológia, hit és elszántság szükségeltetik hozzá. Hogy jelenleg hat és félmilliárd ember között még tízezren sincsenek, már önmagában is jelzi milyen ritka képességről van szó. Egyébként Magyarországon is van egypár ember, aki ilyen életmódot folytat.

A „fényevők” között sok ember nagyon elkötelezett és vallásos személyiség, sokuk evés helyett imádkozással tölti perceit, és állításuk szerint ez erősebb energiát ad át szervezetüknek, mint az étel, amellyel már régóta felhagytak. Igen élni, nem pedig túlélni. Merthogy ez számukra „táplálékforrás”, nem átvészelik ezzel a szürke hétköznapokat, hanem egyszerűen létfenntartó szerepet tölt be, nem kevés ideig tartó életükben. Fényevők, tetszik vagy nem, elhiszik vagy nem, de léteznek, és nem pár napig, vagy hétig élnek, hanem mint több más emberhez hasonlóan teljes életet élnek.

Aki „fényevő” szeretne lenni, ”ne csodálkozzon azon”, hogy jó pár nap múlva éhen hal, ugyanis nem elég pusztán eldönteni és elhatározni, hogy egyik napról a másikra nem veszünk magunkhoz táplálékot, ehhez ugyanis kellő lelki-fizikai felkészültség és ideológia szükséges. A fanatizmus és a hozzá kapcsolódó hit fokozatosan nő ki az akaratból és elszántságból, később már elkezdődik a vegetarianizmus, és pár év múlva (egyénenként változó) teljesen felhagy az evéssel.

 

A következő linken videóbeszélgetésben látható egy pár, aki már több mint 4 éve fényevők:

http://szabadgondolat.wordpress.com/2012/03/17/4-eve-elnek-etel-es-ital-nelkul/

a

Kategória