‘Reiki’ kategória archívuma

 

Reiki: kozmikus életenergia. Az életenergiával működő természetes gyógyítási rendszer. A tudatosság növelésének eszköze és kulcs a megvilágosodás eléréséhez. A Reiki egy összetett japán szó,  jelentése: egyetemes életerő energia. (Rei – egyetemes, Ki – életerő energia)
Ősi tibeti gyógymód. Lényege, hogy a Világegyetem gyógyító energiáit magunkon keresztül átengedve közvetítjük a kezünkkel egy másik élőlénynek vagy saját magunknak, közvetlenül vagy a távolba. Valamennyien ezzel az Egyetemes Életerővel születünk, mivel ez maga az Élet energiája.

A behangolás a személyes energiaáramlásunk megnyitását és finom ráhangolását jelenti a kozmikus energiára egy osi tibeti jelrendszeren keresztül. Ezzel egy tudatalatti értelmi, érzelmi, fizikai és szellemi tisztulás indul meg. Nyitottabbá válunk a saját magasabbrendű énünk felé. Fokozódik a természetes tehetség és kreativitás. A változás erőfeszítés nélküli folyamattá válik, ahogy a tudatalatti korlátok, blokkok kezdenek felszabadulni.
A spirituális tradíció már ötezer évnél is régebben Indiában egy Pránának nevezett egyetemes energiáról beszél. Ezt az egyetemes energiát minden élet alapvető rendszerének és forrásának tulajdonítják.
A kínaiak már Krisztus előtt harmadik évezredben tudtak egy vitális energia létezéséről, amelyet csinek neveztek. Minden anyag, élő és élettelen egyaránt ebből az energiából épül fel. A csi két pólusú erőt tartalmaz: yin és yang (férfi és női).
A Kabala, a zsidó misztikus filozófia Krisztus előtt 538 körül ezeket az energiákat, mint asztrális fényt említi.
Az Ótestamentumban számos utalás található az embereket körülvevő fényre.
A keleti jóga 6000 éves múltra tekint vissza, úgyszintén a buddhizmus: Gautama, Buddha, és erre a kettőre felépült Tibeti Buddhizmus, majd a Reiki.
John White a Jövő tudománya című könyvében 97 különböző kultúrát sorol fel, 97 különböző néven említi a kozmikus életenergiát, és az emberi aurát.
A tudományos tradíció, az egész természetet átható egyetemes energia ideáljai lassan tudományosan megalapozott modell lett, váltják egymást, kiegészítik egymást, és a ma már két alapvető elv érvényesül, az Einsteini relativitási elmélet és a kvantummechanika.
A nyugati kultúrákban a keleti vallások egyre nagyobb teret nyernek, így az ehhez kapcsolódó energia tanokat és rendszereket kezdi megismerni és használni a nyugati világ. Míg a kínai akupunktúrát, masszázst, stb. hamarabb fogadtuk be, addig a természetes ősi energiarendszerek lassabban épülnek be a nyugati világban, és a hagyományos klasszikus orvostudomány mellett lassan jelennek meg a természetes gyógyítási rendszerek képviselői.

A Reikit a gyógyító nyitott csatornáján hívja le. A reiki az energiát nem a gyó­gyítótól veszi el, hiszen az energia kívülről jön. A kezelt személy egy tiszta csatornán át jut energiához, így semmit nem vesz át a gyógyító személyes energiájából.
Reikinél, ha kialakul a kezelési szándék és a kezek az adott testre / test fölé kerülnek, az energia máris magától áramlik, nincs szükség a kezelést végző személy feszült figyelmére.
A reiki minden egyes emberre egyéni hatást fejt ki, mindig a kezelt személy szükségletei határozzák meg.
A központban mindig a test problémás, vagy fájdalmas része, illetve a hormonrendszer áll.

Takata asszony tanítása:
– sorra vesszük a mirigyeket. Ezek szabályozzák a hor­monok termelődését, a testben ezeket a mirigyeket az idegsejtek stim­ulálják.
– a test az idegrendszerrel az agy közvetítésével kommunikál, s az agy ösztönzi a mirigyeket a homeosztázishoz szükséges hormonok ter­melésére.
– Éteri szinten a hét fő csakra mindegyike megfelel egy belső elválasztású mirigynek.
– így a belsőelválasztású mirigyek rendszere energiaátalakítóként működik az éteri energiaközpontok, a csakrák számára és viszont, a csakrák energiaátalakítók vissza a fizikai test felé a belső elválasztású mirigyek közvetítésével.
– Minden szint kapcsolatban és kölcsönhatásban van egymással.

A reiki nem csupán a test kémiai szerkezetében hoz létre változásokat miközben segíti a szervnek regenerálódását, a szövetek és csontok újra épülését, hanem segít abban is, hogy a kezelt mentális szinten kiegyensúlyozottá váljon.
A reiki energia természetes módon együttesen hat az anyagi, az éteri és a gondolkodással kapcsolatos szinteken. Segít megszüntetni az energiablokkokat és felszabadítani az ezekben tárolt érzelmeket, ez a folyamat elősegíti a betegségek okfeltárását, és az általa való megszabadulást.
A betegséget kiváltó ok a gondolkodásban rejlik, ha a gondolkodás nincs szinkronban az ember spirituális vagy isteni természetével.

Dr. Mikao Usui japán teológia professzor a XIX. sz. végén életét tette arra, hogy megtalálja, miként gyógyította meg Jézus a betegeket. Rendszerét ma Reiki Usui Shiki Ryoho, azaz Univerzális Kozmikus Életenergia Usui-féle Természetes Módszereként ismerjük.

A Reiki egy természetgyógyászati módszer, egy transzcendentális iskola, ezoterikus behangolás, amely csak a huszadik században vált elérhetővé az átlagemberek számára. Egyetemes küldetése az emberiség szellemi szintjének emelése, fejlődésének elősegítése.

A Reiki energia világnézetre való tekintet nélkül működik hívőknél és ateistáknál egyaránt, nem ellentétes egyetlen vallás vagy felekezet tanításaival sem, hiszen ez a szeretet energiája.

 

Segítségemre volt: asztrologia.lap.hu

a

Kategória