‘Reinkarnáció’ kategória archívuma

A reinkarnáció jelentése: jelentése „ismételt belépés egy húsból lévő testbe”.   A reinkarnáció az ismétlődő születés és halál folyamata, mely során a lélek életeken keresztül egyik testből a másikba vándorol. A reinkarnáció szerint a lélek örök, a fizikai test csak átmeneti. Amikor valaki meghal, akkor csak a  fizikai teste hal meg, maga a lélek az egy új testbe költözik a léleknek megfelelő karma szerint. A reinkarnáció megtalálható többek között az egyiptomi vallás, az indiai hinduizmus, dzsainizmus és buddhizmus tanításaiban.  A reinkarnáció nézete régóta él az emberiségben. Jelenleg főként hitként jelenik meg, amennyiben az embernek általában nincsenek közvetlen tapasztalatai róla, legfeljebb halvány sejtései, amelyekben 100%-ig nem bízhat senki sem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A világ és az ember azonban alapvetően test, lélek és szellem. Az ember teste a testi világhoz tartozik, a lelke a lelki vagy asztrális világhoz, míg szelleme, énje a szellemi világhoz.

Sokan azt hiszik, van újraszületés.  Tévedés!  Nem újraszületés, hanem újjászületés van. Ha meghalsz jelenlegi szerepednek  vége, soha nem fog újraszületni, egyszeri és megismételhetetlen, azonban mégsem semmisül meg. Az életet, és a reinkarnációt úgy tudod legjobban elképzelni, mintha egy folytatásos tv sorozat lenne.  Ha befejezed az életed, akkor ugyanonnan fogod folytatni a következőben.  A reinkarnáció célja, hogy egyre jobb és jobb emberként szüless újjá, és  kikerülj a körforgásból. Akkor kerülsz ki, ha megvilágosodsz, megérted a világ működését. A mostani tetteid alapján kerülsz a mostaninál jobb, vagy rosszabb helyzetbe a következő életedben.  Mindig fejlődik a lélek és próbálja az előző élet hibáit helyre hozni.

Tibetben a dalai láma leszármazása is a reinkarnációval kapcsolatos. Minden dalai láma a megelőző reinkarnációja. Például a 14. lámát amikor megtalálták még kisgyermek volt és egy kis faluban élt. Amikor szerzetesek megkeresték a családját, azonnal felismerte az álruhát viselő Kecang Rinpócsét továbbá a láma álruhás szolgáját is beazonosította. Továbbá megnevezett nékány olyan tárgyat, amely a 13. dalai lámáé volt és a testén olyan jegyeket viselt, mint a többi láma előtte.

Több olyan esett is dokumentáltak, hogy kisgyermekek azt állítják, hogy nem az igazi családjukkal élnek együtt, hanem idegenekkel. Olyan tényeket ismernek, amelyekről az előző családjukon kívül senki sem tudhat. Beszélik az adott hely dialektusát és olyan helyen is odatalálnak a házhoz ahol még sosem jártak. Ezek talán azért vannak, mert haláluk után nagyon gyorsan születtek le a földre.
A felnőttek általában már nem emlékeznek erre, mert már beilleszkedtek az új környezetbe.

Mi értelme a reinkarnációnak? Az ismétlődő újratestesülés az emberi fejlődés érdekében jött létre. Nem mindig volt reinkarnáció. Előtte és utána az ember más létformákban él. Jelenleg azonban ez biztosítja az optimális fejlődést.


 

a

Kategória