‘Rejtélyes állatpusztulások’ kategória archívuma

December óta egyre szaporodnak a rejtélyes és tömeges állatpusztulások és nincs magyarázat… Vagy mégis?A madarak és vízi élőlények tömeges pusztulása számtalan elméletet hívott életre. A madárpusztulásokat először a szilveszteri tűzijátékokkal magyarázták, majd járványos betegséggel, később jött a Föld mágneses pólusainak megváltozásáról szóló elmélet, és természetesen vannak, akik földönkívüli invázióval magyarázzák a különös jelenséget.

Egy amerikai hírportálon felhívást tettek közzé, az olvasók szavazhatnak a legvalószínűbb okra, úgy mint: villám, tűzijáték, stressz miatt halál, jégeső. Az űrlények mellett ugyanakkor egy másik elképesztő “magyarázat” is felütötte a fejét a fanatikusok körében, nevesül: az madarak és halak pusztulását az okozza, hogy közeledik 2012, a világ vége.


Tudományos magyarázat egyelőre nem született, de az alábbi események magukért beszélnek.
2010. December : több ezer halott rákok mosott ki a víz Kent partjai mentén
2010. December 30.: 100.000 halott árnyékhalat fedeztek fel az Arkansas-folyó egy 20 mérföldes szakaszán (ami csupán 160 km-re van Beebe kisvárosától).
2010. December 31.: 3000 halott feketerigó potyogott az égből az Arkansasbeli Beebe kisvárosban.
2011. Január 3.: Újabb tömeges madárpusztulás történt Amerikában: ezúttal az elpusztult, mintegy 500 példányt Louisiana állam keleti részén található Pointe Coupee egyházmegyében találták meg. Ugyanezen a napon 40.000 halott “ördög rákot” mosott ki a víz Kentben, a Thanet strandoknál.
2011, Január 4.: több száz halott csattogóhalat találtak Coromandel Peninsula strandjainál ; Svédország délnyugati részén Falköping városában pedig tömeges madárpusztulás történt
2011. Január 5.: több száz madarat találtak holtan Western Kentuckyban, és ugyanezen a napon 200 elhullott madarat észleltek Texas egyik közúti hídján.

 

Persze így utólag már könnyű kijelenteni, nem volt világvége, ismét elmaradt, így a titokzatos állatpusztulások rejtélyesek maradnak.

a

Kategória