‘Sade márki és asszonya’ kategória archívuma

Ki hinné el, hogy de Sade márki valaha csak egyetlen nőt szeretett? Mindenki szörnyetegként gondol rá, aki aktívan hozzájárult a kínzás és a szadizmus kifejezések gazdagításához, aki semmi esetre se volt korának Rómeója. Mindezek ellenére volt egy felesége, aki nagyon szerette őt, és csodák-csodájára ő is szerette feleségét.De Sade és Renée házasságát előre elrendezték, anélkül, hogy a fiatalok ismerték volna egymást.

A márkinak nem volt más választása, anyagilag rosszul állt, így belement a „nehézkes” nővel való házasságba, aki egyáltalán nem volt tetszésére. Renée-Pélagie de Montreuil, Robenadel lánya gazdag volt. Ezzel ellentétben Donatien Alphonse de Sade egy szegény fiú volt, aki imádta a luxust, a szexuális kicsapongásokat, valamint a szerencsejátékokat.22 éves volt, mikor 1763-ban összeházasodtak. Eleinte nagyon nehezen működött a házasság. Még miután felesége életet adott első gyermeküknek, a márkiban akkor sem éledtek fel az apai érzések, és továbbra is folytatta a feslett, kicsapongó életmódot.

Mindezek ellenére az idők során kapcsolatuk mégis nagyon szenvedélyessé vált. Donatien kezdte erotikus szempontból is érdekesnek találni feleségét, még akkor is, ha az egyáltalán nem volt bájos.

Miután kegyetlen megnyilvánulásai miatt elítélték és börtönbe zárták (korbácsolás, kínzás és szex-orgiák vádjával), rádöbbent, hogy felesége sose hagyta el őt. Mi több, belement szexuális játékaiba, rituáléiba. Renée végig támogatta, amíg börtönben volt, segítsége nélkül de Sade nem bírta volna a börtönéletet.

A márki nem változott, továbbra is bántalmazta Renée-t, aki már nem tudta elviselni férje bizalmatlanságát, állhatatlanságát és támadásait. Miután de Sade a börtönből kiszabadult, elváltak.

Börtönévei alatt de Sade regényeket, színdarabokat és leveleket írt. És mivel végül is ez egy szerelmi történet volt, íme néhány becézgető megszólítás, melyek feleségének szólnak: „elvarázsolt teremtmény, halacskám, Vénusz csillagom, a szépség tükre, idegeim ingerlője, az erény szimbóluma, szeretett Minerva, életem lángja”.

a

Kategória