‘Szakadék szélén élni’ kategória archívuma

Milyen lehet olyan házakban élni, amely a szakadék peremén áll? Nekem tetszene…de nem biztos, hogy minden pillanatát élvezném…Az ember látja a csodás helyet, de minden pillanatban azt hiheti, hogy a mélység rögtön lerántja.De nem csak házak, hanem egész falvak küzdenek  a gravitációval. Szájtátóan  gyönyörű helyek, de rettegés lehet minden ébredés. A képek olyanok, mintha egy rajz  elevenedett volna meg, de ez a valóság. Ön tudna élni ilyen helyen?

Spanyolországban, Gerona Tartományban található ez a kis falu, Castellfollit de la Roca, amelyhez hasolnó szépséget még nem láttam. A képek mindent elmondanak helyettem:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utóbbi képek bennem csodálatot ébresztettek, imádnám a hely varázsát, de nem örülnék még egy csöppnyi földrengésnek sem…Íme a többi elképesztő hely:

Ez a város Bonifacio. A Franciaországhoz tartozó Korzika szigetének legdélebbi pontján fekszik. A házak már szinte a víz felett vannak, ugyanis a Földközi-tenger hullámai napról -napra morzsolják szét a puha mészkősziklákat…Veszélyes és igéző hely..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A következő Spanyolországban, Andalúziában található Ronda városkája, amelyet a Tojo Tojo vág ketté. A házak a mélység peremén állnak, a város két felét egy régi és egy új híd köti össze.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Franciaországi Granville is igencsak a sziklák peremére épült. Túl közel a tenger…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a

Kategória