‘szent helyek a világtérképen’ kategória archívuma

Szakrális, misztikus, szent helyek a világtérképén. UNESCO nyilvántartásában 6O9 szakrális hely szerepelt 2003-ban. Érdekes, hogy a térkép vallásilag semleges. Európa 29 akkor jegyzett hellyel dicsekedhetett.

Mitől szent egy hely?

Sokan hisznek benne, hogy a Föld bizonyos pontjai eredendően különleges adottságúak, talán mert koncentrált, természetes, az ember által is érzékelhető földenergia forrásai, amelyek gyógyító hatásukon túl lehetővé teszik a természet erőivel való közvetlen kapcsolatot kialakítását. Tehát a földenergia, a gyógyító erőket képviselő magnetikus energiamezők. A Földet energiavonalak hálózzák be. Vannak, akik ezeket a Föld meridiánjainak, mások Szent György-, a keletiek Sárkány-, az angolok Ley-vonalaknak hívják.

A többszörös vonalkereszteződések egyszersmind szakrális, szentnek tekintett helyek. Ilyen az angol Stonehenge, a görög delphoi jósda, a perui Machu Picchu, az egyiptomi Kheopsz piramis.

A Kárpát-medencének egyedülállóan kitüntetett szerepe van a Szent György-vonalak rendszerében. Itt ugyanis a kereszteződéspontoknak olyan sűrűsödése fedezhető fel, amely páratlan a Földön. Az energiavonalak metszéspontjaiban megváltozik a Föld anyagának sűrűsége: könnyebben törnek felszínre a források. Ezek összetétele más, mint a csapvízé, ezért alkalmazhatók rákos daganatok gyógyítására, de javítják az agyműködést, és növelik a spirituális érzékenységet is. Gyakran tapasztalnak itt természetfeletti jelenségeket, egyeseknek látomásaik is támadnak. Sőt bizonyos Nap- és Hold-állásoknál állítólag parajelenségek is előfordulnak.
Érdekes az a feltételezés, hogy a Föld és az emberi test között több párhuzam fedezhető fel. Így a földön futó Szent György-vonalak figyelembe vételével egyes kutatók, meghatározták a föld csakráit is. Ezek az energia központok pedig szakrális helynek tekinthetők..
A szanszkrit eredetű “csakra” szó magyar jelentése “kerék”, A csakrák az ember érzékfeletti részeivel közös szervek, s minden testben sajátos feladatuk van. A csakrák erőközpontok, melyek harmonikus működésük esetén transzformátorokként alakítják át a szervezet és a kozmosz energiáit, s azokat így közvetítik egymás felé. A csakrák az ember fizikai szemmel láthatatlan, szellemi részeinek szervei. Csakrák ott keletkeznek, ahol bizonyos szellemi energiaáramlatok tartósan keresztezik egymást. Ezeket a csatornákat nadi-knak vagy meridiánoknak nevezik. melyek közvetítésével az energiaáramlás az étertesten belül zajlik. Ahogy a vérerek a vért szállítják, úgy áramlik ebben a finom hálózatban az energia.

A metszéspontokban találhatóak a csakrák melyek közül 7 főcsakrát tartanak számon. A hét főcsakra a szivárvány hét színével közel megegyező rezgéstartományban működik. Lelki összhang hiányában rezgésszámuk megváltozik, s a csakrák vagy túlpörögnek, vagy lelassulnak, ezek a változások hatással vannak az étertestre, illetve azon keresztül a fizikai testre is, így idővel szervi panaszokat, betegségeket is előidézhetnek. A lelki zavarok megszűnésével a csakrák működése, a szervezet energiaellátása helyreáll, s életbe léphetnek az öngyógyító mechanizmusok.

a

Kategória