‘Szőke kínaiak’ kategória archívuma

Ugye ez ellentmondásnak tűnik? Hiszen a kínaiaknak koromfekete a hajuk. Akkor kik azok, akik az óriás birodalom belsejében mégis szőkének és kék szeműnek születnek évszázadok óta?
A feltételezések szerint nyilván valamelyik európai civilizáció késő leszármazottai lehetnek ezek az emberek. Hogy kiderítsék az igazságot, a kutatók most ásatásokba kezdenek Góbi-sivatag szélén található Licsienben.

A legkézenfekvőbbnek az tűnik, hogy a rómaiak lehettek az ősei a kínaiaktól sokban különböző fajtájú embereknek. A Római Birodalom a 2. században, Traianus császár idején volt a legnagyobb.

Ekkor a selyemút teljes hosszában római légiósok is eljuthattak ide. Annál is inkább, mert Róma előkelőségeinek szüksége lehetett az innen beszerezhető selyemre, fűszerekre, porcelánokra és csecsebecsékre.

Amíg azonban nem találnak tárgyi bizonyítékokat a rómaiak jelenlétére, csak teóriának tekinthető ez a feltételezés. Mások szerint az is elképzelhető, hogy akár a portyázó hunok hagyták itt utódaikat. Az ásatások talán kiderítik a valóságot.

a

Kategória