‘Tűzbenjáró’ kategória archívuma

Palden Dorje nem a tűzön jár, hanem egyszerűen belemegy a tűzbe!

Van egy felvétel, amit egy időben bárki megnézhetett a paldendorje.com internetes oldalon.

Ezen hajmeresztő és izgalmas dolgot láttunk. A fiatal fiú egyszerűen belemegy egy hatalmas lánggal lobogó tábortűzbe, sőt nem átmegy rajta, hanem bent a közepében megáll, és… áll.

A lángok körülnyaldossák, más már régen otthagyta volna a fogát, nemcsak a húsa, de tán még a csontjai is megégnek. Ám vele nem történik semmi különös, a lángok között is ugyanúgy áll és viselkedik, mint máskor.


Ismerünk persze hasonló – de nem ugyanilyen – filmeket, ahol indiai jógik, fakírok lépnek a tűzbe.

Ám azok másféle tüzek, már a megrakásuknál kiderül, hogy a segítők lényegében két tüzet hoznak létre, és a fakír a kettő közé áll be. Persze akkor is hatalmas a hőség és a lángok elérhetik a testüket.
Palden Dorje esetében nem ez a helyzet. Nem kétséges, hogy a férfi a lángok között áll és a sok száz fokos hőmérsékletnek azonnal össze kéne őt égetnie, halálos sebeket ejtenie rajta percek alatt.

Ehhez képest nem történik semmi drasztikus. Mai tudományos(kodó) nyelven azt is mondhatnánk, hogy a férfi a saját teste körül, vagy a bőrén termoizolációs, azaz hőtől szigetelő réteget hoz létre, szintén valamilyen általunk még nem, de általa annál jobban ismert módon.

Nem kétséges, hogy ez a módszer is a szellemi szférában gyökerezik és itt is a tudat gyakorol hatást a biológiai anyagra, a testre, amely ebben a kettős felállásban teljesen másodrendűvé, kiszolgálóvá és kiszolgáltatottá, vagy ha kell, nélkülözhetővé degradálható.

a

Kategória