‘Varjútámadás’ kategória archívuma

Egy orosz internetes honlap szerint Alfred Hitchcock klasszikus horrorfilmjében, a Madarak-ban látott jelenetek bármikor valóssággá válhatnak. 1897. őszén London nyugati részén gyerekek játszottak az utcán, amikor több száz varjú csapott le az égből. A korabeli sajtó tudósítása szerint egy kislányt úgy összecsipkedtek, hogy kórházba kellett szállítani.

1947 végén Finnországban játszódott le hasonló jelenet. A földeken dolgozó emberek a távolban egy gomolygó fekete felhőre figyeltek fel, amely szemmel láthatóan egyre süllyedve fejéjük tartott. Nem sokkal később több ezer varjú támadt a munkásokra. Kétségbeesve próbáltak védekezni, de így is kisebb-nagyobb sérülésekkel tértek haza.

2003-ban Hamburgban egy fiatal nő sétáltatta a kutyáját a parkban, amikor lecsaptak rá a varjak, és összecsipkedték a kezét és a fejét. Az esetet jelentette, és rendőrök kíséretében visszatért a helyszínre. Ám amikor kiszállt a kocsiból, hogy megmutassa, hol történt az eset, az addig békésen üldögélő madarak ismét rátámadtak.

Az angliai Warwickban gépkocsikat rongáltak meg a megvadult varjak. 2006 tavaszán szinte pokollá változott az itt élő emberek élete, miután a károgó madarak több autó szélvédőjét betörték, és kárt okoztak a járművek karosszériájában is. A kutatók szerint költözéskor a varjak sokszor agresszívan viselkednek, de előfordulhat az is, hogy unalmukban rosszalkodni kezdenek, és ezért intéznek támadást az emberek ellen.

a

Kategória