‘Végzet’ kategória archívuma

Élénken él még az emlékezetünkben a szajoli vonatbaleset. 1994. december 2-án a Nyíregyháza és Budapest között közlekedő Intercity egy rossz váltóbeállítás miatt kisiklott és 110 kilométer/órás sebességgel belerohant a vasúti szolgálati lakásokba.

A szerencsétlenségben 31-en vesztették életüket, és többen súlyosan megsérültek.

A túlélők között volt egy 19 éves lány is, aki abban a fülkében ült, ahol később a mentőalakulatok nem találtak túlélőket. Annak köszönhette az életét, hogy közvetlenül a szajoli állomás előtt hátrament egy barátjához az utolsó kocsik egyikébe.

 

Akkor még a világ legszerencsésebb emberének vallhatta magát, de néhány héttel később a Salgó Rally-n utolérte a végzet. A kányási elágazóban az egyik versenyző elvesztette uralmát az autója felett és a nézők elől elzárt, tiltott területen tartózkodó lányra zuhant, aki olyan súlyos mellkasi sérülést szenvedett, hogy meghalt.

Ha két méterrel jobbra, vagy balra áll, karcolás nélkül megúszta volna a balesetet. De vajon véletlenül állt éppen ott?
Lássunk egy másik példát. Mindannyiunkat megrázott az Air France 447-es járatának tragédiája.

A repülőgépgép Rio de Janeiróból Párizsba tartott, amikor az óceánba zuhant.

Arról azonban kevesen tudnak, hogy két utas, Kurt és Johanna Ganthaler megmenekültek a biztos haláltól, miután lekésték az indulást. Egy másik járatra kaptak jegyet, ami Münchenbe repítette őket, itt kocsit béreltek és hazaindultak Meranóba.

Kufstein mellett azonban autójukkal tisztázatlan körülmények között áthajtottak a szemközti sávba, és frontálisan ütköztek egy teherautóval. Az asszony azonnal életét vesztette, férjét pedig súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A hihetetlennek tűnő történet azt támasztja alá, hogy Johanna Ganthalernek június 1-jén fel kellett volna szállnia a repülőgépre, de mivel nem tette, így csak néhány nappal később teljesedett be a sorsa.

a

Kategória