A Dél-Afrikában talált különös fémgolyók előtt szintén értetlenül állnak a kutatók. Az egyedi leletekre az 1900-as évek második felében bukkantak dél-afrikai bányászok, ráadásul több száz golyót hoztak a felszínre. A leletek azért is nagyon különlegesek, mert olyan üledékes rétegben találták őket, melynek kora nagyjából 2,8 milliárd év. Ekkor a Föld még nem volt tele élettel: csak kezdetleges élőlények éltek rajta. Ennek ellenére természetesen előfordulhat az, hogy szabályos fémgömbök keletkezzenek, a kérdés az, hogy a dél-afrikai fémgolyókra hogyan kerülhettek minták és rovátkák.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A mindössze két-három centiméter átmérőjű golyók egy részén ugyanis barázdák láthatók: három párhuzamos vonal, pontosan középen, mintha az Egyenlítőt szimbolizálnák.

A golyók alapvetően két kategóriára oszthatók: van közöttük kékes árnyalatú, fémből készült fehér foltokkal, illetve vájt típus, szivacsos jellegű, fehér anyaggal a belsejében. Hogy hogyan keletkezhettek, mi célt szolgálnak, és honnan kerültek elő pontosan, máig nem tudják.

a

Hózzászólás írása

Be kell jelentkezned a hozzászólás írásához.


Kategória