Kicsi hazánk szépen bővelkedik az energetikai szempontból különleges helyekben. Ezek között nemrég figyeltek fel a Tápiószentmárton határában található Attila dombra. Az intenzív energiamozgásokkal jellemezhető jelenség azonban jóval nagyobb területen érzékelhető, gyakorlatilag mintegy 15 hektáron, ahol a híres magyar versenylóról elnevezett Kincsem Lovaspark terül el.

Ma már elfogadott az a természetgyógyászati megközelítés, hogy minden betegség egy energiahiányos állapot következménye. Bár a szekemberek körében is erősen megoszlanak a vélemények, sokan úgy tartják, hogy az itt tapasztalható sugárzás harmonizáló hatással van a szervezet belső energiáramlására. Káros hatásokról még nincs tudomásunk, viszont számtalan esetben számoltak be gyógyulásról az idelátogatók. E tapasztalatok szerint egyénenként változó, hogy kinek milyen időtartamra és hány alkalomra van szüksége ahhoz, hogy állapotában érzékelhető és tartós javulás következzen be. Egyes esetekben akár egyetlen alkalom is elegendőnek bizonyul, de krónikus esetekben általában a kúraszerű igénybevétel (kezelés) vezet eredményre. Az itt ható energia természetes jelenség, nem szükséges hozzá emberi közvetítés, ezért a helyet mindenki saját döntése alapján és saját felelősségére használhatja. Ha valakinek mégis segítségre lenne szüksége, úgy a helyszínen természetgyógyász szakembereket is talál.

Természetesen az egészséges, panaszmentes embereknek is nagyon jót tesz a látogatás, hiszen 1-2 óra alatt a szó szoros értelmében feltöltődnek, segítve ezzel a betegségek megelőzését. Aki nem tapasztalta vagy csupán nem tudatosította magában az ilyen energiák hatását, annak következő érzésekre kell felfigyelnie: bizsergés, apró kis tűszúrások, melegség, hidegség és áramlás érzése a végtagokban vagy egyéb testrészekben, esetleg kellemes bódulat vagy szédülés. Ezek az érzések változhatnak, illetve egyáltalán meg sem jelennek, a hatás ettől azonban még ugyanúgy jelen van. Betegség „kezelése” esetén az első alkalmak során a tünetek nem enyhülnek, ellenkezőleg megerősödnek (például vérnyomás-emelkedés, szédülés, fejfájás vagy egyéb fájdalom). Ez azonban éppen a gyógyító folyamatok beindulásának tünetei, melyek később fokozatosan elmúlnak. A közérzetben, illetve egészében végbemenő változások között leggyakrabban az álmosság, a fáradság, majd egy feltöltődött érzés, az erő jelenlétének érzése , az ízületek jobb mozgathatósága, a fájdalom csökkenése, megnyugvás és a jobb alvás fordul elő.

A terület a múlt század elejéig a Blaskovich nemesi család birtoka volt, itt nevelkedett a verhetetlen csodakanca a Kincsem is. Emlékére 1999-ben múzeum nyílt a lovasparkban. Pricos Rhetor korabeli leírása alapján gróf Blaskovich Ernő valószínűsítette, hogy hajdanán itt állhatott Attila fapalotája, ezért ásatásokat kezdett a területen. Ennek köszönhetően 1924-ben itt találták meg a legjelentősebb szkíta kori leletünket, az Aranyszarvast, mely jelenleg a Nemzeti Múzeum féltett kincse. A hely régészeti védettséget élvez, mert a terület teljes feltárása még nem történt meg. Jelenleg a területen lótenyésztés folyik, valamint a Kincsem Lovaspark SE fogathajtó és díjugrató versenyzőinek felkészülése. Az odalátogatók kipróbálhatják a lovaglást, a kocsikázást és a gyermekek a póni lovaglást. Ugyanitt találjuk az őshonos állatok parkját, ahol mangalicák, rackajuhok, szamarak, kecskék és őshonos lábasjószágok tekinthetők meg. A helyszínen egy 100 fős szálloda, étterem, büfé és különböző szolgáltatások (pl. aurafotózás) várják a vendégeket.

a

Hózzászólás írása

Be kell jelentkezned a hozzászólás írásához.


Kategória