Az USA-ban számtalan, magát különleges képességekkel rendelkezőnek mondó gyógyító tevékenykedik, aki szinte kivétel nélkül valamelyik egyházhoz vagy vallásos szektához tartoznak (nem ritkán ők maguk alapítanak egyet). Vannak köztük sikeresek és igazi svindlerek is, ám meglepő módon a legelismertebb, kézrátétellel dolgozó személy egy vérbeli ateista, Dean Kraft. A férfi nem hisz a keresztény tanokban, csak mérhetetlenül nagy empátiával rendelkezik, és képes azt csodálatos eredményeket produkáló módon hasznosítani.


Dean Kraft a következőképp írja le az általa végzett energiával történő gyógyítás lényegét: „Az energiával való gyógyítás véleményem szerint a test és a szellem közti kapcsolat aktiválásával jön létre. Én nem teszek mást, csak a belőlem áramló energia révén lökést adok a beteg szervezetének, és így valójában egy kívülről indukált öngyógyítási folyamat veszi kezdetét.

Nagyon egyszerű, amit csinálok. Ha a betegnek mondjuk májrákja van, elképzelem a máját, és arra gondolok, hogy a daganat egyre zsugorodik. A legtöbb esetben már ez is sikert hoz. Máskor az aurán dolgozom, vagyis azon az aura-szerű testen, amelyet úgy 50 centiméternyire vetít ki magából minden emberi test. Máskor pedig kézrátétellel gyógyítok, a páciens fejére vagy végtagjaira helyezem a tenyeremet, így stimulálom a vér áramlását. Természetesen mindennek elengedhetetlen feltétele, hogy a hozzám forduló relaxált állapotba kerüljön a kezelés előtt.”
Bár látszólag teljesen hasonlóan áll a dologhoz, mint hittel gyógyító kollegái, Dean Kraft nagyon is különbözik a társaitól. Ő ugyanis bármikor készen áll az orvosi és tudományos vizsgálatokban való részvételre, és már számos alakalommal demonstrálta képességeit laboratóriumi körülmények között. 35 éve foglalkozik reménytelennek tartott esetekkel, méghozzá igen eredményesen. A kézrátétellel dolgozók közül ő az egyetlen ateista gyógyító, aki el tud bánni a legkülönfélébb rákos daganatokkal.
1999 októberében mutatta be az NBC televíziós csatorna a Kraft estei és élete alapján készült A Touch Of Hope (Reménykeltő érintés) című filmet. Dean egy csapásra egész Amerika kedvencévé vált, ám annyi gyógyulni vágyó rohanta meg, hogy kimerültségre panaszkodva visszavonult, és egészen közelmúltig csak a legsúlyosabb betegségekkel hozzá fordulókat fogadta. Az utóbbi években főleg könyveivel került a média középpontjába, de gyógyítói tevékenységét sem szakította meg.

a

Hózzászólás írása

Be kell jelentkezned a hozzászólás írásához.


Kategória