Az anyagi világra és azt mozgató időre jellemző ok-okozati összefüggések.

„Karma akkor keletkezett amikor az anyag és az idő létre jött” egy zen szerzetes

Nos nem kell nagy koponyának lenni ahhoz, hogy belássuk a mindennek van oka és az okoknak van következménye, az okozat.
Ez a folyamat hozza létre az létezést.

A Karma emberi szempontból a sorsot jelenti.
Beszélhetünk jó, helyes karmáról és rossz, helytelen karmáról.

Amikor az ember megszületik, beleszületik egy karmikus folyamatba. Tehát minden ember születésekor rendelkezni fog egy adott karmával.
Ez hogy lehet? Pedig még a születésekor semmit se tett, ami az ok-okozat viszonyt kialakíthatná.

Ne feledkezzünk meg arról a karmáról amit a szülök illetve az őket körülvevő társadalom hozott létre.
Tehát születésünk pillanatában kapunk egy helyes, jó vagy egy helytelen, rossz karmát. Ezt nem tudjuk befolyásolni.

Helyes, jó karma:
Az ember nagyobb erőfeszítések nélkül tudja elérni a szellemi szabadságot és boldogságot.

Helytelen, rossz karma:
Az ember nem képes elérni a szellemi szabadságot és boldogságot, vagy ha sikerül is neki akkor csak komoly erőfeszítések útján.
Persze sokan mondják erre hogy ez igazságtalan és irigykednek a másikra.
Ha rossz karmikus viszonyoknak köszönhetően rossz karmával rendelkezünk akkor az első és legfontosabb dolog az, hogy ezt tudomásul vegyük és elfogadjuk.

Az nem vezet sehova, ha másokra irigykedünk és azon filozofálgatunk, hogy ez miért pont velünk történt meg.
Elsősorban azon kell gondolkodnunk, és utána cselekednünk, hogy milyen lehetőségeink vannak sorsunk jobbá tételére.

Karma egész életünk folyamán jelen van. Ezért fontos, hogy figyelembe vegyük az ok-okaszati összefüggéseket, hiszen így lehetőségünk nyílik a problémáink megoldására.

A karma tana, keleti tanítás. Arra tanít, hogy kívülről tudd nézni az életedet. Elemeivel nap, mint nap találkozhatsz: születés, halál, vagy csak egy találkozás egy idegennel…

Azt tanítja, hogy minden találkozásnak oka van. Ha kívülről megnézed a kapcsolataidat, rájössz kivel, mi dolgod. Segíthet ez a módszer, hogy hamarabb megszabadulhass egy – egy feladatodtól.

A párod, például egy tükör. Amit nem szeretsz benne, az benned is ott van. Csakhogy magaddal szemben nem vagy olyan kritikus, mint másokkal. Nem tudod magadat kívülről nézni.

A szem, mely önmagát nem látja.

Ezért vagy, olyan okos mások dolgával kapcsolatban.

Azt mondják, hogy több mint 3000 újjászületésünk van. Minden egyes új életedben új esélyt kapsz, hogy minél többet tanulj, fejlődj illetve, hogy minél több feladatot dolgozz le. Minden életed más, ahogy minden nap is más vagyunk, hisz minden nap cserélődnek a sejtjeid is. Minden nap tanulsz valamit és ha jól fel tudod használni a szellemed, személyiséged is fejlődik. A legtöbbet a rossz, fájdalmas eseményekből tanulhatsz. Szóval becsüld meg, ha „ver a sors”.

Tehát, ha elsőre rossznak, fájdalmasnak tűnik is a karma a lélek és a szellem fejlődésének a törvénye. Hatás ellenhatás.

A tudás megszerzésének megvan a maga útja. Tapasztalás-> tudás-> hit

Ha viszont van hited (például hiszed, hogy van Isten,), akkor nincs szükséged tapasztalásra. Mert tudod, hogy van.

A karma mindenre vonatkozik, ami mozog és mindenre, ami nem mozog (szellemünk). Van egy törvény, mely fenn tartja a Világmindenséget. Ez a dharma, ami irányítja a karmát is. Összeköti az okot az okozattal. Például, hogy a folyó ne visszafelé folyjon vagy a gravitáció törvényét…

Karma oldás

Nos, ez is igen divatos tevékenység a nagy mágusok repertoárjából. Megint csak egy tévhit. Karma oldás nem más, mint a feladataid végére érni, vagy legegyszerűbben a halállal oldódik.

Vegyük az elsőt, az kicsit kíméletesebb. Fel kell ismerned, hogy az van, amit a karma akar. Lehetőséged van választani. Ellenállnod nem érdemes, mert csak negatív karma magot gyűjtesz, mert nem a feladatodat végzed.

Ha például valaki gyilkosnak születik és gyilkol is, a feladatát végzi. Tehát pozitív karma csírákat gyűjt. Nem szabad ítélkezned, legyél hálás, hogy ezt a feladatot ő vállalta ebben az életben, helyetted!

Szóval meg kell ismerned a karma köteleit (a miérteket) és nem megpróbálni oldani őket. Senki sem teheti meg helyetted.

Minden úgy jó, ahogy van!

a

Hózzászólás írása

Be kell jelentkezned a hozzászólás írásához.


Kategória