Szerelem volt ez első látásra, az a fajta szerelem, amely ha egyszer belehasít szívedbe, nincs menekvés előle. Gondolataik csak a szeretett személy körül forogtak. Mindketten érzeték a szerelem keltette borzongást, mégsem élhettek szerelmespárként, sőt, szerelemük a legszomorúbb dolognak tűnt ezen a földön.
Lancelot az Arthur király által hozzáértéssel vezetett Camelot királyság Kerek Asztalának egyik lovagja volt. A legenda szerint a két szerelmes árulásának tulajdonítható a királyság vége.Lancelot lovag többször is tollvégre került költemények, színdarabok és akár filmforgatókönyvek szereplőjeként.

 

Határozottsága és hozzáértése voltak kulcsfontosságú tulajdonságai, melyeknek köszönhetően Arthur király kedvencévé vált.A tiszteletreméltó Guinevere érdekházasság útján lett a nagy vezető felesége, ez is bizonyítja, hogy a szerelmet nem lehet megparancsolni. A királynő tisztelte és csodálta, ám nem szerette Arthurt.

Guinevere életébe akkor lépett be a szerelem, amikor Lancelot megérkezett Camelot várába.Lancelot és Guinevere hiába tiltakoztak a szívüket égető gyötrő szerelem ellen. Hiába próbáltak a szigorú társadalom szabályai szerint élni, mivel az elítélte a „helyes útról” való bármilyen mértékű eltérést.

Ők ketten próbáltak távol maradni egymástól, de végül rájöttek, hogy vannak dolgok, amiket nem lehet megtenni, melyek felülmúlják az emberi akaraterőt.A vitéz lovag és a királynő szeretők lettek. Nagyon rövid ideig élhettek szenvedélyes szerelemben az ő kis világukban. Artúr király érezte, hogy valami nem úgy működik, ahogy kellene.

A Guineverét fölöttébb szerető király észrevette, hogy a királynő éltében valami változás történt. Elhatározta, hogy gyanúja tisztázása érdekében Guinevere szobáját titokban saját őreivel fogja őriztetni.A két szerelmes beteljesületlen szerelméről több legenda is szól.

Az egyik szerint a király katonái behatoltak Guinevere szobájába és meglepték a királynőt, aki éppen Lancelottal szerelmeskedett. Lancelotnak sikerült elmenekülnie, a királynő viszont fogoly maradt a saját kastélyában. A királynőt, árulása következtében Artúr király máglyahalálra ítélte.

A legenda azt is állítja, hogy Lancelot visszatért Camelotba éppen Guinevere kivégzése napján és kimentette őt a lángok közül. A tény, hogy nem lehet tudni az idill kimenetelét, még izgalmasabbá teszi a történetet. Vajon Lancelot és Guinevere égető vágya, hogy szerethessék egymást, beteljesült-e? Vagy ez a világ nem tűrte meg szerelmüket, és csak a túlvilágon találhattak újból egymásra?

a

Hózzászólás írása

Be kell jelentkezned a hozzászólás írásához.


Kategória