Az Egyesült Államok egyik legrégebben épült, mai napig álló házában kísértetek tanyáznak? Könnyedén lehetséges, hogy valóban ez a helyzet, legalábbis az időközben múzeummá átalakított Fairbanks House látogatói és alkalmazottjai egyre többször számolnak be megmagyarázhatatlan jelenségekről.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A korai, kolonizációs időkben, 1637 és 1641 között épült ház Massachusetts államban, Dedham megyében található. Justin Schlesinger, a múzeum igazgatója azt állítja, hogy itt mindig rendkívül különös dolgok történnek, beleértve ide az ajtócsengő állandó és megmagyarázhatatlan elromlását, illetve hogy éjszaka az elemlámpák sem működnek az épületen belül. Ő is, az alkalmazottak és a vendégek egyaránt gyakran hallottak már úgynevezett testetlen lépéseket, de soha nem láttak senkit, akihez hozzá lehetett volna kapcsolni ezeket a félelmetes hangokat. Az utóbbi időben felszerelt riasztórendszer éjszakánként teljesen megbolondul és most már ki kellett iktatni a rengeteg téves (?) riasztás okán.

Schlesinger szerint ha valahol szellemek tanyáznak, akkor az a leglogikusabb, ha az ország egyik legrégibb épületében keressük őket, és biztosan nem távozunk csalódottan. Évtizedek óta szerte a világból ide érkezett látogatók százai, iskolások, egész osztályok, illetve építész szaktekintélyek vizsgálták meg az épületet töviről-hegyire, ám nem találták meg a különös jelenségek okát. Ugyanakkor többségük maga is tanúja volt bizonyos, igen érdekes és hátborzongató eseménynek! Ráadásul az elmúlt néhány évszázad alatt több, sajnálatos haláleset is történt a házon belül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lee Ann Hodson, üzletvezető szerint például 1801-ben egy sokkoló gyilkosság áldozata lett Elizabeth Fales, akit szerelme, az egyik Fairbans fiú ölt meg, miután az visszautasította házassági ajánlatát. A fiút később a közelben akasztották fel. Mr. Schlesinger az utóbbi néhány évben 25 különleges, paranormális eseményeket vizsgáló csoportot kért fel arra, hogy vizsgálják meg a házat. Egyik sem tért vissza az éjszakai kutakodásból üres kézzel, többnyire hangfelvételeket készítettek, és megannyi hátborzongató tapasztalatról számoltak be. Mindazonáltal a végkövetkeztetésük igen érdekesre sikerült. A csoportok abban egyetértenek, hogy a ház valóban kísértetjárta hely, ám ezek a szellemek nem rossz szándékúak. Ők egyszerűen ide tartoznak, eggyé lettek a házzal és nem lehet őket elűzni onnan. Tehát ha valaki kísértetet akar látni vagy hallani, az feltétlenül keress fel ezt a helyet, biztosan nem fog csalódni!

a

Hózzászólás írása

Be kell jelentkezned a hozzászólás írásához.


Kategória