Nyilvánosságra hozták az ostoba halálokért járó úgynevezett Darwin-díj nyerteseit:

2006 győztese az a pár lett, akik belemásztak egy héliummal töltött reklámballonba, és kénytelenek voltak saját bőrükön megtapasztalni, hogy az élethez bizony elengedhetetlen az oxigén.
A 21 éves Jason és a szintén 21 éves Sara még azzal sem védekezhet, hogy tettüket alkohol vagy más kábítószer hatása alatt követték el júniusban. A rendőrségi jelentés szerint halálukat a hélium okozta. A Darwin-díjat kiosztó társaság a díjazottakat bemutató hírlevelében megjegyzi: az eutanázia támogatói leginkább a héliumot ajánlják, hogy a menthetetlen betegeket fájdalommentesen segítsék halálba.

Alig csúszott le a dobogó legfelső fokáról az a brazil férfi, aki egy vállról indítható gránátvető töltetét próbálta úgy szétszerelni, hogy előbb az autójával áthajtott rajta. Miután erre a gránát nem reagált, egy kőtörő kalapáccsal esett neki, ami túlságosan is hatásosnak bizonyult: a gránát végül szétesett, de vele együtt a brazil férfi, hat autó és a műhely is, ahol az eset történt.

Harmadik helyen az a szakmájában nem túl képzett villanyszerelő szerepel, aki sárkányeregetéssel múlatta az időt, de mivel rövid volt a zsinór, azt egy rézkábellel hosszabbította meg. Ez jól működött, és a fizika törvényeinek engedelmeskedett akkor is, amikor egy magasfeszültségű vezetékhez ért: az elektromosság végigfutott a rézkábelen, egészen a 26 éves villanyszerelőig.

A további darwin díjasok:

A tapasztalt ejtőernyős, Ivan McGuire elhatározta, hogy lefilmezi egyik ugrását. A kamerát magával is vitte, az ejtőernyőt viszont már elfelejtette.

Egy ghánai kapus meccs közben halt meg, amikor rádőlt a kapufa. Az ellenfél játékosait később sikerült tisztázni a boszorkányság vádja alól.

Ray Washbrook egy beakadt anyagot akart kiszedni egy ipari szárítóból. Szerencsétlenségére a gép beindult, és 20 percig ,,szárította”.

Minden nő tudja, hogy a tamponhasználatnak vannak veszélyei, az amerikai Mark Gleeson viszont azt bizonyította be, hogy a férfiak sincsenek biztonságban. 1996-ban felesége tamponjával dugta be az orrát, hogy ne horkoljon, és álmában megfulladt.

Roger Wallace repülőmodelljével múlatta az időt egy arizonai mezőn, amikor elvakította a nap, és saját fejének vezette a három kilós gépet.

Kitalálni sem lehetne bizarrabb halálesetet, mint ami egy autó két utasával történt Iránban. Egy sas repült el nyitott járművük felett, és véletlenül beleejtette prédáját az autóba – egy kobrát. A kígyó mindkét utast halálra marta.

A nevetésbe tényleg bele lehet halni. Egy ötven éves brit férfi egy vígjátéksorozatot nézett a BBC-n, amikor nevetés közben szívrohamot kapott. Özvegye később levelet írt a műsor készítőinek, melyben megköszönte nekik, hogy ilyen örömtelivé tették férje utolsó perceit.

Kincsesbánya
1872-ben két veterán aranyásó, Philip Arnold és John Slack Európában 35 ezer dollár értékű gyémántot vásároltak. Hazatérve az államokba, a drágaköveket Wyomingban elásták. Sikerült meggyőzniük a San Francisco Bankot, hogy gyémántlelőhelyet találtak, és 700 ezer dollárt kerestek az üzleten.

 

Egy francia ügyvéd 10000 dollárnyi pénzt hagyott egy helyi bolondokházára. Az úriember azzal indokolta ezt, hogy “ez csak egy kis hála az ügyfeleim felé”.

 

Az ausztrál Francis R. Lord egyetlen shillinget hagyott a feleségére, hogy az “felülhessen a villamosra, és elmehessen valahová, ahol vízbe fojthatja magát”.
Az örökséget sosem vették fel.

 

Sandra West, egy gazdag 37 éves Beverly Hills-i polgár 3 millió dollárt hagyott bátyjára hogy rendes temetést tudjon neki szervezni. A hölgyet kedvenc selyem hálóingjében és Ferrarijában, az “ülést kényelmes pozícióba állítva” kellett eltemetni. A Ferrarit bebetonozták, nehogy valaki kiássa és elhajtson vele.

 

Tanítónőkre vonatkozó szabályok 1915-ből az USÁ-ból:

1. Nem mehet férjhez, amíg a szerződése érvényes.
2. Nem tarthat férfival kapcsolatot.
3.Este 8 és reggel 6 között kötelező otthon tartózkodnia, kivéve ha iskolai rendezvényen vesz részt.
4. A belvárosi fagylaltosoknál nem tartózkodhat.
5. Nem hagyhatja el a várost, csakis a polgármester engedélyével.
6. Nem utazhat automobilon férfi társaságában, kivéve ha az illető az apja, vagy fivére.
7. Nem dohányozhat.
8. Nem viselhet élnék színű ruhákat.
9. Semmilyen körülmények között nem festheti a haját.
10. Legalább két alsószoknyát kell viselnie.
11. A szoknyája hossza maximum két arasszal érhet a bokája fölött.
12. A tanterem tisztántartása érdekében kötelező:
naponta egyszer sepregetnie,
hetente egyszer felsikálnia a padlót,
naponta egyszer letisztítania a táblát,
reggel 7-kor begyújtania a tanteremben, hogy 8-ra meleg legyen.

 

Betörés négy keréken

A németországi Saarbrückenben elfogtak a rendőrök egy kerekes székben ülő betörőt. A 43 éves Michael Maiert éppen rajtakapták, amint egy csavarhúzó és feszítővas segítségével próbált bahatolni egy irodába. Kiderült, hogy a férfi már egy üzletbe is betört néhány házzal arrébb, de oda nem tudott bejutni, mert az ajtón belül nem volt akadálymentesítés.

 

Balfékek

A brit Sunday Express listája az utóbbi évek legnagyobb balfékeiről:

– John Bloor véletlenül összekeverte a pillanatragasztó tubusát az aranyér elleni kenőcs dobozával, és véletlenül összeragasztotta farpofáit.

– Henry Smith egy lopott hifi berendezéssel érkezett haza, ahol a rendőrség egyből letartóztatta. A tolvaj lebukásához nagyban hozzájárulhatott az a tény, hogy homlokára nagy betűkkel ez volt tetoválva: “Henry Smith”. Mint ügyvédje a bíróságon kiemelte: “Ügyfelem nem egy túl brilliáns elme.”

– Michael Robinson felhívta a rendőrséget, hogy bombával fenyegetőzzön, de sokallotta a hívás díját. Ezért azt kiabálta a rendőröknek, hogy hívják vissza, majd megadta saját telefonszámát is.

– Paul Monkton egy rabláshoz olyan menekülőautót használt, amelyen saját neve és telefonszáma félméteres betűkkel volt kiírva.

– A Margate és Victoria állomás között a zsúfolt vonaton az utasok illedelmesen elfordították tekintetüket, amikor John Henderson és Zoe D’Arcy nemi kapcsolatba lépett, de elkezdtek panaszkodni amikor az aktus végén a pár cigarettára gyújtott.

 

1986-ban Kaliforniában a tűzoltók drótvágóval és csípőfogóval szabadítottak ki egy nőt a szűk farmernadrágjából.

 

Amerikában egy idős asszony éppen végzett a bevásárlással, és tömött szatyrokkal közeledett autójához, amikor meglátta, hogy négy férfi ül az autóban és éppen be akarják indítani. A nénike eldobta csomagjait, előrántott egy pisztolyt és ordítani kezdett:
– Azonnal szálljanak ki az autóból, szemétládák! Fegyver van nálam, és használni is fogom!
A négy férfi abban a pillanatban kiugrott a kocsiból és fejvesztve menekültek. Az idős asszony elrakta a fegyvert, bepakolt a csomagtartóba és remegő térdekkel ült be az autóba. Próbálta beindítani, de nem sikerült. Hirtelen rádöbbent, hogy ez nem is az ő autója. Néhány házzal arrébb megtalálta saját kocsiját, bepakolt, és azonnal a rendőrségre hajtott. A rendőrőrsön elmesélte, mi történt, és az ügyeletes rendőr a hasát fogta a nevetéstől. Odamutatott a pult másik végére, ahol négy férfi ácsorgott, akik az imént jelentették, hogy fegyverrel fenyegette meg őket egy alacsony, szemüveges, őszhajú idős asszony.

 

Az angol Paul Hunn 2004 októberében került be a Guinness Rekordok Könyvébe, mint a világ leghangosabb büfögését produkáló személy. A Hunn úr torkábó feltörő félelmetes hang ereje a méréskor elérte a 118,1 decibelt, ezzel megközelíti egy sugárhajtású motor hangerejét felszálláskor. A rekorder elmondása szerint teljesítményével igen nagy elismerést vívott már ki a kocsmákban, nem úgy, mint a lányoknál. Míg ivócimborái csodálják rendkívüli tehetségét, addig barátnője éppen csak elviseli valahogy.

 

Ausztráliában, Sydney mellett egy sörszállító kamion elvesztette egyik kerekét, és beborult a Tweed folyóba. A kamiont kiemelték a vízből, de a rakomány nagy része, kb. 24 ezer üveg sör a folyóban maradt. Miután elterjedt a baleset híre, tömegével jöttek az önként vállalkozók, – ki búvárfelszereléssel, ki anélkül, – hogy alámerüljenek a hűs habokba. A legnagyobb zsákmány, amit egy férfi szerzett, 400 üveg sör volt. A rendőrség szóvivője elmondta, hogy ez lopásnak minősül, de nem valószínű, hogy ebben az esetben nyomozást indítanának bárki ellen is.

 

Egy wakefieldi motoros saját kezével akarta ellenőrizni az olajszintet járművén, amikor is az ujja annyira beszorult, hogy a tűzoltóknak kellett kiszabadítani.

 

Az egyik nagyvállalat tulajdonosai azzal büszkélkedhettek, hogy öt éven át semmilyen üzemi baleset nem történt náluk.
A biztonság fokozása érdekében levetítettek egy oktató filmet a dolgozóknak a balesetekről és azok elkerüléséről. A film olyan borzalmas jeleneteket mutatott be, hogy 25 dolgozó könnyebb sérülést szenvedett, miközben sietősen próbálták elhagyni a vetítő helyiséget. További 13-an a film nézése közben elájultak és leestek székükről. Egyiküknek egy szék a fejére esett, őt kórházba szállították és hét öltéssel varrták össze a sebét.

A végzetes csizma

Texasban kering egy történet egy cowboyról és a csizmájáról. A fickó, úgy száz évvel ezelőtt lelőtt egy csörgőkígyót. Mivel a hüllő nem döglött meg teljesen, ráugrott és eltaposta. Néhány nappal később a férfi rosszul lett és elhunyt. Mikor a cowboy fia felnőtt, mamája átadta a csizmát a fiúnak, hogy vegye fel, de jól becsülje meg, mert ebben halt az apja. A fiú felvette, és néhány nap múlva ő is követte az öreget az örök vadászmezőkre. Az ifjú cowboyt egy özvegy gyászolta, akinek már gömbölyödött a hasa, mert érkezett már a következő férfi a családban. Senki nem fogja elhinni, de mikor felnőtt, ő is megkapta a csizmát. Meg is mondták neki: ez a lábbeli az utolsó emlék apjáról és nagyapjáról, akik mindketten e csizmában dobták fel a talpukat. Ez a fiú is felvette a csizmát, hordta egy-két napig, majd ő is eltávozott az élők sorából. Mikor a halottkém lehúzta a lábáról az ősi családi öltözéket, észrevette hogy egy méregfog szorult a talp és a sarok közé. A fogban elegendő méreg lett volna még több generáció elpusztítására is, ám a cowboy családja ekkorra már kihalt.

Fatális fogyókúra

Veszélyes diéta és a bezárt szoba okozta egy kövér férfi életének furcsa végét. A szomszédok által riasztott rendőrök nem találtak külsérelmi nyomokat a holttesten. A boncolási jegyzőkönyv szerint az ember halálát a szervezetbe jutott nagy mennyiségű metángáz okozta. Mint a nyomozás kiderítette: a megboldogult fogyókúrázott, ám diétája főleg a babra és a káposztára épült. Ez volt ám a fullasztó étrend! A szakértői vélemény szerint a férfit álmában érte a halál, mert a kipufogott gázok mérgező felhőt vontak az ágya felé. A bűzfelhő nem tudott távozni, mert a hálószoba ablaka zárva volt, pedig ha csak résnyire is nyitva lett volna, nem következik be a baleset. A gáz olyan koncentrációban gomolygott a helyiségben, hogy mindhárom kiérkező mentős rosszul lett, az egyikük kórházi kezelésre is szorult.

Megszívta a benzintolvaj

Nagy hibát követett el egy seattle-i férfi, miközben benzint próbált lopni egy lakóautóból. Mire a kihívott rendőrök a tetthelyre érkeztek, igen rossz állapotban találták az elkövetőt, aki kétrét görnyedve hajladozott a lakókocsi mellett. A nyomozás hamar megállapította: a tolvaj benzint próbált leszívni egy gumicső segítségével, ám tévedésből a jármű beépített WC-jének szennyvíztartályába dugta a cső végét. A tulajdonos nem tett feljelentést, sőt, állítása szerint ilyen jót rég nevetett.

Leleményes maszturbátorok

Az alábbi két bizarr legenda két olyan férfiről szól, akiket kielégítetlen nemi vágyuk, és az ezzel párosuló műszaki “leleményességük” sodort bajba.
Egy 51 éves férfi elhatározta, hogy engedve fantáziájának, érzékien gömbölyű porszívóján éli ki ösztöneit. A gépek szerelmese egy kézi Singer A-6-os porszívót választott párjául, amelyet sajnos úgy terveztek gyártói, hogy a csatlakozó gumicső és a porzacskó között elhelyezkedő légcsavar szolgáltatja a vákuumot. Így a férfi gyönyöre is egészen “rövidre lett vágva” , ugyanis a légcsavar pengeéles szárnyai rögtön lenyesték nemi szervének felső felét. A közeli Monmouth Medical Center sebészei ugyan sikerrel elállították a vérzést, de már nem tudták visszavarni a hiányzó felet.
Egy Knoxville-i tinédzser azt olvasta a szexújságban, hogy ha egy marhaszívbe lukat fúr és ráköt egy laposelemet, nagyon kellemes organikus szexuális segédeszközt faraghat magának. Gondolván, hogy továbbfejleszti az eredeti modellt, egyenesen rákötötte a szívet a hálózatra. A próbaüzemnél az áram azonnal agyoncsapta a fiút, sőt még a házat is felgyújtotta. Egy hasonló eset 1997-ben megtörtént Olaszországban is.

 

 

 

 

 

 

a